. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Bemutatták a Gyűrűk ura utolsó részét Wellingtonban

Wellington, 2003. december 1. (MTI) - Hét évi előkészület és négyévi új-zélandi forgatás után hétfőn a világpremier előtti vetítésen mutatták be Wellingtonban a Gyűrűk ura filmeposz utolsó, A király visszatér című epizódját. A J.R.R. Tolkien regénytrilógiájából készült zárófilm elkészültét 125 ezer ember ünnepelte az új-zélandi fővárosban annak ellenére, hogy a vetítésre meghívott kiváltságosoknak ígéretet kellett tenniök arra, hogy semmit sem árulnak el a forgalmazás december 17-i rajtjáig arról, amit láttak.

Peter Jackson, az új-zélandi rendező - aki maga is először látta végleges formájában a filmet - úgy nyilatkozott, hogy a 3 óra 12 perc időtartamú záróepizód a legérzelmesebb a Jó és a Rossz mítikus harcát ábrázoló filmsorozat három alkotása közül.

A bemutató vetítést a parlamentnél lévő Embassy Theater filmszínházban tartották, és Helen Clark új-zélandi miniszterelnök fogadást adott a moziban a szereplők tiszteletére.

A Gyűrűk ura már ma is világszerte kultuszfilm, az ausztráliai rajongók a film mítikus figuráinak jelmezeibe öltözve árasztották el a környező utcákat. Lin Tyler filmszínésznő, aki Arwen szerepét játssza, kénytelen volt kilépni cipőiből, hogy az őt szorongató rajongók gyűrűjét áttörhesse, és eljuthasson a díszelőadásra.

"Soha életemben nem láttam még ilyesmit" - mondta a lelkes fogadtatásról. Maga Peter Jackson úgy nyilatkozott, hogy még egyetlen premierje sem hatotta meg ennyire. "Egy pillanatra megéreztem, milyen lehetett annak idején a Beatles együttes tagjának lenni".

Forrás: MTI

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

aug. 23. (kedd), 15:10:15
Újabb nagyelőzetest kapott A Hatalom Gyűrűi

aug. 18. (csütörtök), 19:57:29
A svéd Embracer Group vette meg a Middle-earth Enterprisest

aug. 10. (szerda), 11:31:03
Megjelent a Lassi Laurië 2022 júliusi száma

júl. 23. (szombat), 12:29:36
The Rings of Power a San Diego Comic-Conon: Új előzetes és panelbeszélgetések

júl. 14. (csütörtök), 14:40:52
THE RINGS OF POWER – MÁSODIK ELŐZETES

júl. 8. (péntek), 15:40:40
The Rings of Power – Ízelítő a következő előzetesből

jún. 7. (kedd), 19:30:10
MTT jubileumi rendezvények

máj. 9. (hétfő), 17:57:54
Váratlan vendégség az Amazonnál

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .