. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Peter Jackson a King Kongról és a Király visszatér bővített változatáról

Peter Jackson még nem készült el A Gyűrűk Ura – A király visszatér DVD-re szánt bővített változatával, pedig januártól már a King Kongot kezdi előkészíteni, amelynek részleteiről a rendező az új-zélandi Dominion Postnak árult el egyet s mást.

Jackson, aki a King Kongért 32 millió dollárra számíthat a Universal Studiostól, a lapnak elmondta, hogy még karácsony előtt szeretné befejezni A Gyűrűk Ura – A király visszatér bővített változatának vágását, majd rövid pihenő után januártól már a King Kongon dolgozna, amelyet augusztustól forgatnának – elsősorban Wellingtonban. Mivel a film az 1930-as években játszódik, a felvételek 80%-a Jackson saját stúdiójában, a Miramarban készül majd: itt fog „horgonyozni” az a teherszállító hajó, a Manuia, amely King Kongot lakóhelyéről, a Koponya-szigetről (Skull Island) New Yorkba viszi, és egyes természeti helyszíneket, például a Koponya-szigetet is itt hozzák létre.

Ez a mesterségesség beleillik Jackson koncepciójába, mivel erősen stilizált filmet akar készíteni: „Stilizált King Kongot szeretnék, azt akarom, hogy a sziget dzsungelei pokoli hatásúak legyenek. Úgy érzem, ezt jobban sikerülhet stúdiókörülmények között elérnünk.” Azért természetesen külső helyszíneken, tengerparton és csónakokban-hajókon is fognak forgatni, de Jackson elképzelései szerint csak keveset.

Jackson a Dominion Postnak megerősítette, hogy King Kong szerelmét, Ann Darrow-t a legnagyobb valószínűség szerint valóban Naomi Watts játssza majd, bár a szerződése méág nincs kész. Októberi találkozójuk alkalmával Jackson mindenesetre már mutatott terveket, és a 35 éves ausztrál színésznő állítólag rendkívül lelkes volt, és tetszettek neki a látottak.

Jackson elmondta azt is, hogy eddig Watts az egyetlen biztos szereplő a King Kongban: bár A Gyűrűk Urában a Gandalfot alakító Ian McKellen és a Gollamnak hangot és mozgást kölcsönző Andy Serkis is azt állította, hogy Jackson számít rájuk a King Kongban, a további szereposztásról majd csak februárban születik döntés, miután Jackson a feleségével, Fran Walshsal és Philippa Boyensszel befejezte a forgatókönyvet. „Sok karakter a hajó személyzete lesz, de hogy pontosan kik, nem tudjuk, mert teljesen újraírjuk a forgatókönyvet” – árulta el Jackson, aki nem aggódik: szerinte logisztikai szempontból a King Kong lényegesen egyszerűbb ügy A Gyűrűk Uránál, a forgatásig terjedő időszak pedig kiváltképp nyugis, hiszen nem kell mást csinálnia, csak írnia és találkozókra járnia cégébe, a Wetába, amely a speciális effekteket készíti majd.

Forrás: Cinematrix

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

márc. 22. (péntek), 12:05:42
Tolkien Nap 2024 és Tolkien Olvasás Napja

feb. 9. (péntek), 12:21:31
Megjelent a Lassi Laurië 2024. téli száma

jan. 3. (szerda), 15:43:38
J. R. R. Tolkien 132. születésnapja

dec. 24. (vasárnap), 09:00:00
Karácsony 2023

nov. 15. (szerda), 10:46:23
Megjelent magyarul a Númenor bukása!

szept. 2. (szombat), 11:36:57
Ötven éve hunyt el J. R. R. Tolkien

aug. 20. (vasárnap), 16:12:37
Megjelent a Lassi Laurië 2023 júliusi száma

ápr. 29. (szombat), 19:38:19
Tolkien Tábor 2023 – Númenor: Az utolsó hajó

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .