. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Peter Jackson a King Kongról és a Király visszatér bővített változatáról

Peter Jackson még nem készült el A Gyűrűk Ura – A király visszatér DVD-re szánt bővített változatával, pedig januártól már a King Kongot kezdi előkészíteni, amelynek részleteiről a rendező az új-zélandi Dominion Postnak árult el egyet s mást.

Jackson, aki a King Kongért 32 millió dollárra számíthat a Universal Studiostól, a lapnak elmondta, hogy még karácsony előtt szeretné befejezni A Gyűrűk Ura – A király visszatér bővített változatának vágását, majd rövid pihenő után januártól már a King Kongon dolgozna, amelyet augusztustól forgatnának – elsősorban Wellingtonban. Mivel a film az 1930-as években játszódik, a felvételek 80%-a Jackson saját stúdiójában, a Miramarban készül majd: itt fog „horgonyozni” az a teherszállító hajó, a Manuia, amely King Kongot lakóhelyéről, a Koponya-szigetről (Skull Island) New Yorkba viszi, és egyes természeti helyszíneket, például a Koponya-szigetet is itt hozzák létre.

Ez a mesterségesség beleillik Jackson koncepciójába, mivel erősen stilizált filmet akar készíteni: „Stilizált King Kongot szeretnék, azt akarom, hogy a sziget dzsungelei pokoli hatásúak legyenek. Úgy érzem, ezt jobban sikerülhet stúdiókörülmények között elérnünk.” Azért természetesen külső helyszíneken, tengerparton és csónakokban-hajókon is fognak forgatni, de Jackson elképzelései szerint csak keveset.

Jackson a Dominion Postnak megerősítette, hogy King Kong szerelmét, Ann Darrow-t a legnagyobb valószínűség szerint valóban Naomi Watts játssza majd, bár a szerződése méág nincs kész. Októberi találkozójuk alkalmával Jackson mindenesetre már mutatott terveket, és a 35 éves ausztrál színésznő állítólag rendkívül lelkes volt, és tetszettek neki a látottak.

Jackson elmondta azt is, hogy eddig Watts az egyetlen biztos szereplő a King Kongban: bár A Gyűrűk Urában a Gandalfot alakító Ian McKellen és a Gollamnak hangot és mozgást kölcsönző Andy Serkis is azt állította, hogy Jackson számít rájuk a King Kongban, a további szereposztásról majd csak februárban születik döntés, miután Jackson a feleségével, Fran Walshsal és Philippa Boyensszel befejezte a forgatókönyvet. „Sok karakter a hajó személyzete lesz, de hogy pontosan kik, nem tudjuk, mert teljesen újraírjuk a forgatókönyvet” – árulta el Jackson, aki nem aggódik: szerinte logisztikai szempontból a King Kong lényegesen egyszerűbb ügy A Gyűrűk Uránál, a forgatásig terjedő időszak pedig kiváltképp nyugis, hiszen nem kell mást csinálnia, csak írnia és találkozókra járnia cégébe, a Wetába, amely a speciális effekteket készíti majd.

Forrás: Cinematrix

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

aug. 23. (kedd), 15:10:15
Újabb nagyelőzetest kapott A Hatalom Gyűrűi

aug. 18. (csütörtök), 19:57:29
A svéd Embracer Group vette meg a Middle-earth Enterprisest

aug. 10. (szerda), 11:31:03
Megjelent a Lassi Laurië 2022 júliusi száma

júl. 23. (szombat), 12:29:36
The Rings of Power a San Diego Comic-Conon: Új előzetes és panelbeszélgetések

júl. 14. (csütörtök), 14:40:52
THE RINGS OF POWER – MÁSODIK ELŐZETES

júl. 8. (péntek), 15:40:40
The Rings of Power – Ízelítő a következő előzetesből

jún. 7. (kedd), 19:30:10
MTT jubileumi rendezvények

máj. 9. (hétfő), 17:57:54
Váratlan vendégség az Amazonnál

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .