. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Ma debütál világszerte a Gyűrűk Ura III - A király visszatér

Ma debütál a világ számos pontján A Gyűrűk Ura trilógia záró darabja: A király visszatér, melyet a New York-i Filmkritikusok Köre az év legjobb filmjének, a San Franciscó-i Filmkritikusok Köre pedig az év legjobb rendezésének választotta. Mindkét elismerés azt sejteti, hogy idén Peter Jackson nem csak technikai díjjal térhet haza a február 29-ei Oscar-gáláról. A rendező egy hollywoodi hotelban tartott sajtótájékoztatót kedden.

A több mint háromszázmillió dollárból készült trilógia költségvetése eleinte azzal fenyegette a Time Warner egységeként funkcionáló New Line Cinema gyártócéget, hogy csődbe megy miatta. Eddig a trilógia viszont több mint 1,7 milliárd dolláros bevételt produkált a jegyeladásából. Már az is nagy nyereség, ha a befejező részt megnézik az első-második rész látogatói, ráadásul a kritikusok szerint az utolsó a legjobb film a három közül.

Oscar-esélyesnek tartják Jackson rendezőt

"A király, aki megérdemli a koronát"- minősíti a filmet a számtalan dícsérő írás egyike a Daily Variety-ben. A kritikusok már most Oscar-esélyesnek tartják a befejező részt. Amint a Gandalfot játszó Sir Ian McKellen megjegyezte a Total Filmnek, "ha nem Jackson kapja meg az Oscart, az nemcsak rosszindulatnak tűnik majd, hanem idegengyűlöletnek is: Hollywood kizárja a "kivi" (új-zélandi) betolakodót."

- De ez valószínűtlennek tűnik- írja McKellen megjegyzésére a BBC -, hiszen az Akadémia tisztában van vele, hogy az egész világ várakozásteli figyelemmel követi az eseményeket, és mint Frodo és Aragorn, Peter Jackson is teljesen felkészült arra, hogy találkozzon a sorsával.

Furcsa lenne, ha más csinálná!

- Hét évet töltöttem a filmmel: a rendezésen kívül a kitalálásától a produceri teendőkön át a vágásig - tartott egy rövid összegzést Peter Jackson a filmet bemutató keddi, hollywoodi sajtótájékoztatón. - Ezalatt a hosszú idő alatt csak úgy tudtam megőrizni a kreativitásomat, ha minden nap valami új ötlettel álltam elő.

- Minden szereplő a válság felé tart, fel kell áldozniuk valamit saját magukból ahhoz, hogy a barátságukat megőrizzék - fejtegette Jackson a harmadik résszel kapcsolatban.

Az orkok és tündék, emberek, hobbitok végső ütközete elmondása szerint legjobban az író J. R. R. Tolkien I. világháborús élményeire hasonlít. "A csata után a katonák hazamennek, az élet megy tovább, és senki sem tudja, miken mentek keresztül." A rendező elárulta, hogy a filmben nem fejeződik be a történet, csak lehetséges végződéseket sugall.

- Furcsa lenne, ha más csinálná meg! - válaszolta végül Jackson arra a kérdésre, hogy a trilógia előzményét feldolgozó, Középföldén játszódó Babó filmes adaptációját megrendezi-e.

Forrás: Index.hu

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

aug. 23. (kedd), 15:10:15
Újabb nagyelőzetest kapott A Hatalom Gyűrűi

aug. 18. (csütörtök), 19:57:29
A svéd Embracer Group vette meg a Middle-earth Enterprisest

aug. 10. (szerda), 11:31:03
Megjelent a Lassi Laurië 2022 júliusi száma

júl. 23. (szombat), 12:29:36
The Rings of Power a San Diego Comic-Conon: Új előzetes és panelbeszélgetések

júl. 14. (csütörtök), 14:40:52
THE RINGS OF POWER – MÁSODIK ELŐZETES

júl. 8. (péntek), 15:40:40
The Rings of Power – Ízelítő a következő előzetesből

jún. 7. (kedd), 19:30:10
MTT jubileumi rendezvények

máj. 9. (hétfő), 17:57:54
Váratlan vendégség az Amazonnál

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .