. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Trollokról és a Balrogról

Az amerikai InQuest fantasy-magazin jelen volt Manhattenben a cannes-i anyag bemutatójánál és leírja a filmjelenet csúcspontjait. Vigyázat, aki nem akarja, hogy elvegyék tőle az izgalmat, ne olvasson tovább!

Az InQuest Manhattenbe utazott, hogy a New Line Cinema szíves engedélyével megtekintse "A Gyűrű Szövetsége" első jelenetsorát. Az anyag félelmetes volt és mély tiszteletet követelt magának!! Itt van néhány fénypontja a kedvenc részünknek, Mória bányáiból:


  • Balin sírjánál egy 5 méter magas barlangi troll támad a társaságra. Hatalmas, ember méretű bunkójával az egyik hobbit felé üt, akinek éppen az utolsó pillanatban sikerült félregurulnia a csapás útjából. A troll elhajítja bunkóját, majd egy láncot kap a kezébe, s forgatni kezdi maga felett, azonban eltalálja a Legolastól nem messze lévő kőoszlopokat. A lánc rájuktekeredik és ott marad. A tünde, kihasználva az alkalmat, átfut a láncon, hogy a hátához érjen, majd pontosan keresztül a fején lő egy nyílvesszőt - ami a trollt csak még őrjöngőbbé teszi.

  • Menekülés közben a társaság keresztül halad egy hatalmas csarnokon. Orkok ezrei üldözik őket, s egyre több hullám csatlakozik hozzájuk minden irányból. Egész ork-rajok sietnek le dühös pókként a csarnok roppant oszlopain.

  • A társaságnak át kell kelnie Khazad-dûm romos hídján. Egyszer csak Gimli hátracsúszik, és el kezd zuhanni a szakadék felé, de Legolas elkapja a szakállát és így megmenti őt.

  • Gandalf szembeszáll a balroggal. Az óriási, démonszerű kreatúra a lángokból emelkedik fel. Az arca - tüzes szem, szénfekete bőr, harapófogó-szerű szarvak - megvilágítja a mágust, mielőtt Gandalf varázsolni kezd.

    (Köszönet a "Boromirs Knappe"-nak!!)

    Fordította: Gandalf


    Szerző: Cirdan
    Forrás: Der Herr deg Ringe - Film News
.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

márc. 22. (péntek), 12:05:42
Tolkien Nap 2024 és Tolkien Olvasás Napja

feb. 9. (péntek), 12:21:31
Megjelent a Lassi Laurië 2024. téli száma

jan. 3. (szerda), 15:43:38
J. R. R. Tolkien 132. születésnapja

dec. 24. (vasárnap), 09:00:00
Karácsony 2023

nov. 15. (szerda), 10:46:23
Megjelent magyarul a Númenor bukása!

szept. 2. (szombat), 11:36:57
Ötven éve hunyt el J. R. R. Tolkien

aug. 20. (vasárnap), 16:12:37
Megjelent a Lassi Laurië 2023 júliusi száma

ápr. 29. (szombat), 19:38:19
Tolkien Tábor 2023 – Númenor: Az utolsó hajó

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .