. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Ötven perccel hosszabb A Király visszatér


Ötven perccel hosszabb lesz a díjesővel, köztük tizenegy Oscar-díjjal jutalmazott, A Gyűrűk Ura-trilógia utolsó darabjából, A Király visszatérből készülő bővített DVD kiadás. A trilógia méltó lezárásának ígérkező, rengeteg extrát tartalmazó DVD decemberben jelenik meg.

A Gyűrűk Ura-trilógia forgalmazója, a New Line Cinema a San Diego Comic Con-nak elárulta a trilógia utolsó darabjának, A Király visszatérnek a „legvégét”, azaz a DVD-verzión található befejezést, illetve a kihagyott jeleneteket és extrákat.
A San Diego Comic Con híres arról, hogy külföldön mindig náluk jelennek meg az első hírek a bombafilmnek ígérkező alkotásokról, no és első kézből tájékoztatják olvasóikat a híresebb filmes események programjáról, a nyitófilmekről, az eseményekre látogató sztárok személyéről.
A Lucasfilm 1976-ban ezt az orgánumot bízta meg azzal, hogy híreket szolgáltasson a Star Wars-ról, és ők jelentették be először az új Star Wars epizód címét.
A New Line és A Gyűrűk Ura-trilógia stábja most egy, a Con által rendezett előadáson elárulta, hogy milyen, a mozifilmből kimaradt jeleneteket és extrákat tartalmaz majd a filmtörténeti jelentőségű, tizenegy Oscar-díjat nyert, A király visszatér című film bővített DVD-verziója.

Abban már előre biztosak lehetünk, hogy A Gyűrű Szövetsége és A két torony fantasztikus DVD-kiadásai után Peter Jackson rendező és stábja most sem végez félmunkát, és igyekeznek fantasztikus extrákkal telepakolni a DVD-t, a trilógia méltó lezárásaként.
A Comic Con-nak tartott előadáson jelen volt Billy Boyd (Pippin), David Wenham (Faramir), Rick Porras producer, és a DVD-kiadás producerei is.
Peter Jackson rendező hangos képüzenetet küldött Új-Zélandról, a hallgatóság elnézésért kérve, amiért nincs jelen a prezentáción. Erre talán nem is lett volna szükség, hiszen a filmes szakemberek, A Gyűrűk Ura- és Peter Jackson rajongók tudják, hogy a direktor a King Kong-ot forgatja teljes gőzzel.
A prezentációnak helyet adó teremben hétezer rajongó tapssal és hangos ovációval fogadta a még sötét vászonról felhangzó dörgő hangú, félelmetes és hatalmas Szarumán (Christopher Lee) hangját, aki Orthanc tornyáról teljes pusztulást ígér Középfölde minden teremtményére, nem kímélve hőseinket, a Gyűrű maroknyi Szövetségét sem.

A Király visszatér bővített DVD-kiadásának szerkesztési elvénél ugyanarra törekedtek az alkotók, mint azt a trilógia első két filmjénél megszokhattuk.
A forgatás közben az alkotókkal és a színészekkel készült interjúk tarkítják a jeleneteket, Peter Jackson magyarázza az irodalmi mű filmre adaptálásának elveit, látásmódját, és persze megszólalnak az alkotók, a statiszták is.

Ami a filmből kimaradt, de a DVD-n rajta lesz:

- A bővített DVD-kiadáson szereplő, mintegy ötvenpercnyi hosszúságú, kimaradt jelenetek egyikében láthatjuk majd Frodót és Samut ork álcaruhába öltözve, amint orkok menetében próbálnak meglépni Mordorból. Egy másik részletnél nyomon követhetjük kockázatos vállalkozásukat a Keresztutaknál.

- Még mielőtt levetnék ork jelmezüket, Samu felnéz a Mordor felett gyülekező éjfekete égre és megpillant egy fényes kis csillagot, amely kitündöklik a felhők közül. Biztosítja Frodót, hogy van még remény a győzelemre, még ha oly kicsiny is.

- Szép számú jelenetet nézhetünk meg a gondori Ispotályból, ahol Faramir, Éowyn és Trufa is szerepel, Minas Tirith ostromáról is sokkal több jelenet, illetve ezekhez kapcsolódó narráció lesz látható, hallható, felturbózott csatajelenetekkel.

- Az egyik izgalmas részben Gandalf és a vele tartó szövetségesek elsápadnak, amikor a félelmetes erővel bíró követ, Szauron Szája kilovagol a Fekete Kapun és megmutatja Frodó mithril páncélját, amit a Banyapókkal való csatában vesztett el a hobbit. A varázsló biztosra veszi, hogy a hobbit halott, vagy a végét járja és utolsó reményük is elveszett.

- Aragorn Minas Tirithben belenéz a Palantirba, és megforgatva kardját, az Andurilt, felfedi kilétét Szauronnak, így a Sötét Úr megbizonyosodik arról, hogy Elendil örököse él, és kész felvenni a harcot.

- Láthatjuk, ahogyan Szarumán kidobja Kígyónyelvet, és egy hatalmas tűzlabdával megpróbálja elpusztítani Gandalfot.

- A bővített DVD-kiadás egyik hangsúlyos jelenetében Gandalf farkasszemet néz a Boszorkányúrral, akinek magasra emelt kardjából lángok lövellnek ki, fegyverével szinte kettéhasítva a levegőt.

- Egy szép gondori jelenetben Faramir – a harcra bátorítva Pippint - elmagyarázza a kis hobbitnak, hogy valaha gyermekkorában ő is milyen kicsiny páncélt viselt, fivére, Boromir oldalán, aki már akkor is vezető egyéniség volt.

- Egy romantikus részlet is felkerült a bővített kiadásra, ahol láthatjuk Faramir és Éowyn szerelmét kibontakozni.

- Amikor a Holtak Ösvényén Aragorn felkéri a halott királyokat, hogy álljanak mögé a nagy háborúban, félelmetes, síron túli nevetés rázza meg a földet, a holtak visszahúzódnak, földrengés támad, lavina zúdul alá a milliónyi koponyára, a három vadásznak el kell tűnnie…

- A szeretetről, a barátságról és a bajtársiasságról mutat szép példát Pippin, aki egy egész napon keresztül keresi Trufát a harcmezőn. Ekkora mindenki feladta a keresést, visszavonultak a városba, de a hobbit nem fárad bele, és végül éjszaka rátalál közép-földijére.

A Király visszatér bővített DVD-kiadását decemberre várhatjuk, pontos dátumot egyelőre még maguk a készítők sem tudnak. A négylemezes verzió mellett egy, a WETA-műhelyben készített Minas Tirith makett lesz, és egy ötödik lemezen Howard Shore zeneszerző dirigálja a Oscar-díjas filmzenét.

És ez még nem minden: a rajongók és gyűjtők legnagyobb örömére, a mellékelt kupont visszaküldve megrendelhető Minas Morgul!

Forrás: Danubius Online

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

márc. 22. (péntek), 12:05:42
Tolkien Nap 2024 és Tolkien Olvasás Napja

feb. 9. (péntek), 12:21:31
Megjelent a Lassi Laurië 2024. téli száma

jan. 3. (szerda), 15:43:38
J. R. R. Tolkien 132. születésnapja

dec. 24. (vasárnap), 09:00:00
Karácsony 2023

nov. 15. (szerda), 10:46:23
Megjelent magyarul a Númenor bukása!

szept. 2. (szombat), 11:36:57
Ötven éve hunyt el J. R. R. Tolkien

aug. 20. (vasárnap), 16:12:37
Megjelent a Lassi Laurië 2023 júliusi száma

ápr. 29. (szombat), 19:38:19
Tolkien Tábor 2023 – Númenor: Az utolsó hajó

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .