. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Hírmondó

Aktuális hírek | Hírarchívum

"Sólymok szállongtak örökkön e titkos rejtek száján ki-be, mélyfúró szemük áthatotta a tengertávolt, csakígy a világ legsötétebb szakadékmélyéig elhatolt a hegyek szurdokain. Ezek hordták neki a híreket mindenünnét mindenekről, és alig volt, amit ő meg ne tudott volna..."
(AZ ELVESZETT MESÉK KÖNYVE)

Utolsó hír

Határoló

.: Mégiscsak lesz valami a Tolkien életéről szóló filmből? :.
2017. júl. 26. (szerda), 11:46:15 - Gandalf


A korábbi években már többször is felmerült, hogy filmet készítsenek J. R. R. Tolkien életéből. Voltak, akik életrajzi ihletésű történetben gondolkodtak, és voltak, akik inkább egy fikciót meséltek volna el, de mindeddig nem nagyon lehetett hallani róluk semmit.

A Deadline értesülései szerint most azonban előrelépés történt az egyik ilyen projekt kapcsán: az egyszerűen csak Tolkien címre hallgató film Dome Karukoski rendezésében valósulhat meg, a forgatókönyvet David Gleeson és Stephen Beresford írhatják Középfölde atyjának "jellemformáló éveiről". Az első pletykák alapján az alkotók jelenleg Nicholas Houlttal tárgyalnak a címszerepről.

Forrás és továbbiak: IGN HungaryHatároló

.: 15 éves a Magyar Tolkien Társaság :.
2017. jún. 16. (péntek), 16:50:14 - Gandalf
A mai napon, július 16-án lett pontosan 15 éves a Magyar Tolkien Társaság. Ez alatt a másfél évtized alatt számos tudományos-, ismeretterjesztő-, kreatív-, és közösségi tevékenység, program, rendezvény, eseménysorozat született az egyesület keretein belül.
Hogy mi is pontosan a Magyar Tolkien Társaság? Álljon itt egy részlet a hivatalos bemutatkozásából:

"A Magyar Tolkien Társaság (MTT) a J. R. R. Tolkient (1892-1973), a páratlan mítoszteremtő írót és kiemelkedő filológust tisztelő, műveit és az általa teremtett mitológiát szerető, az azokban megnyilvánuló örök emberi értékeket – barátságot, szolidaritást, önzetlenséget, közösségért érzett felelősséget, az alkotó munka örömét és az érintetlen természet szépségének tiszteletét – magukénak valló magánszemélyek önkéntes és autonóm közössége.

Amellett, hogy lelkesen és elszántan végezzük a tolkieni életmű megismertetését és népszerűsítését, alapvető eszménk, hogy a tolkieni világot, értékeket a mindennapi életben kell átélni, a szárnyaló képzelet által inspirált kreatív tevékenységgel, közösségi keretek között.
A programjainkban és minden tevékenységünkben alapvető az a törekvés, hogy képzeletünket ne kössék meg a világ ismert tényei és korlátai. Nem kívánunk kivonulni a világból, vagy elmenekülni egy másik valóságba, de úgy érezzük, hogy életünk gazdagabb és teljesebb, ha a szárnyaló fantázia időnként elrepít minket olyan időkbe és helyekre, ahol a mi világunk problémáit egy más nézőpontból élhetjük át.
Hittel valljuk, hogy a Tolkien professzor által megálmodott "másodteremtés" programját folytatva, az egyik legfőbb dolgunk az életünkben hogy kreatív energiáinkból táplálkozó alkotásainkkal magunk is gazdagítsuk a minket körülvevő teremtett világot.
A Társaságunk elsősorban nem egy egyesület, egy hivatalos szervezet, hanem egy működő közösség, melyet az emberi kapcsolatok hálója tart össze. Ez hozta létre a tolkieni világ értékeit magukénak vallók, életükben megvalósítani törekvők Magyarországon egyedülálló, működő ifjúsági közösségét.

Társaságunk szeretettel vár minden, a Középfölde-mitológia szellemiségét tisztelő Tolkien-szimpatizánst, aki érdeklődik programjaink és közösségünk iránt."


Forrás: tolkien.huHatároló

.: Ma jelent meg a Beren és Lúthien :.
2017. jún. 1. (csütörtök), 13:33:08 - Gandalf


A mai naptól kapható J. R. R. Tolkien új könyve, a Beren és Lúthien, amely A szilmarilokból már ismert történetnek egy új, önálló változata, eddig még nem publikált szövegrészletekkel. A könyvet Christopher Tolkien szerkesztette, illusztrálta Alan Lee.

További részletek: https://mno.hu/grund/szaz-ev-utan-adjak- ki-az-ismeretlen-tolkien-konyvet-2401479Határoló

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

júl. 26. (szerda), 11:46:15
Mégiscsak lesz valami a Tolkien életéről szóló filmből?

jún. 16. (péntek), 16:50:14
15 éves a Magyar Tolkien Társaság

jún. 1. (csütörtök), 13:33:08
Ma jelent meg a Beren és Lúthien

ápr. 27. (csütörtök), 19:31:50
Tolkien-táborok 2017-ben

márc. 14. (kedd), 14:28:13
Tolkien Olvasás Napja 2017

jan. 3. (kedd), 15:55:11
Ma lenne 125 éves J. R. R. Tolkien - Szombaton Tolkien Nap!

dec. 24. (szombat), 09:21:02
Áldott Ünnepeket!

dec. 19. (hétfő), 16:39:39
A Gyűrű Szövetsége bemutatójának a 15. évfordulóján hunyt el Makay Sándor

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .