. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Hírmondó

Aktuális hírek | Hírarchívum

"Sólymok szállongtak örökkön e titkos rejtek száján ki-be, mélyfúró szemük áthatotta a tengertávolt, csakígy a világ legsötétebb szakadékmélyéig elhatolt a hegyek szurdokain. Ezek hordták neki a híreket mindenünnét mindenekről, és alig volt, amit ő meg ne tudott volna..."
(AZ ELVESZETT MESÉK KÖNYVE)

Utolsó hír

Határoló

.: MTT jubileumi rendezvények :.
2022. jún. 7. (kedd), 19:30:10 - Gandalf


Idén nyáron ünnepli a 20. születésnapját a Magyar Tolkien Társaság, ebből az alkalomból többnapos jubileumi rendezvénysorozatot szervez június 23. és 26. között, részben a Károli Gáspár Református Egyetemmel karöltve. Lesz nemzetközi tudományos konferencia, ismeretterjesztő jellegű "Középfölde Szabadegyetem", színpadi produkciók, valamint kreatív, közösségi és egyéb jellegű programok.

További részletekért KATT IDE!Határoló

.: Váratlan vendégség az Amazonnál :.
2022. máj. 9. (hétfő), 17:57:54 - Gandalf


Az Amazon Prime múlt héten Londonba invitált néhány szerencsés kiválasztottat (a Tolkien Society, a TheOneRing.net, a Prancing Pony Podcast és néhány egyéb rajongói csatorna képviselőit), akik láthattak egy 20 perces részletet A Hatalom Gyűrűi című sorozatból, és beszélgethettek a showrunnerekkel is. Most gyűlnek spoilermentes beszámolóik saját oldalaikon és csatornáikon, amelyek eddig egybehangzóan optimisták és bizakodóak a sorozatot illetően. Konkrétumokat senki sem árult el a látottakról. Az általuk megtekintett részlet már teljesen kész állapotban volt, végleges zenével és vizuális effektekkel, és bár a mozgóképes anyag a könyvektől elszakadva saját történetszálat dolgozott fel, azt állítólag tisztelettel és az alapanyag iránti szeretettel tette. A showrunnerek pedig a beszélgetés során rendkívüli lelkesedésről és mély könyves tudásról is tanúbizonyságot tettek. Hogy mindezeken a beszámolókon mennyit torzít a vendéglátásból fakadó lelkesedés, nem tudni, de ha csak a fele lenne megalapozott, már akkor is jól járnánk! (Kép: TheOneRing.net)Határoló

.: Tolkien Nap 2022 – Másodkori Mulatság :.
2022. márc. 17. (csütörtök), 18:28:26 - Gandalf


"Idén is lesz Tolkien Nap! Szeretnél előadásokat hallgatni Tolkienről és Középföldéről, vagy még kérdéseid is vannak, amiket régóta fel szeretnél tenni? Szívesen találkoznál más Tolkien rajongókkal? Szeretnél elmélyülni egy jó társasjátékban vagy kézműveskedésben? Mindig is el akartál jutni egy Középfölde tematikájú szabadulószobába? Ha a felsoroltak közül akár csak egy is igaz rád, akkor jó hírünk van: a Tolkien Napon ezeket mind megteheted!

Nem szeretnél még társaságba menni, vidéken vagy külföldön élsz? Van még egy jó hírünk: az előadásokat online lehet majd követni, így neked is érdemes lehet csatlakoznod hozzánk!

A fő programokat március 27. vasárnap tartjuk, de 26-án este mindenkit várunk online egy kis közös hangolódásra.

Helyszín: élőben Derkovits Gyula Általános Iskola (Városligeti fasor 4-6), online Discordon és Teamsen.

Időpont: 2022. március 27. vasárnap

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/380115297283119"
Forrás: tolkien.hu

Határoló

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

jún. 7. (kedd), 19:30:10
MTT jubileumi rendezvények

máj. 9. (hétfő), 17:57:54
Váratlan vendégség az Amazonnál

márc. 17. (csütörtök), 18:28:26
Tolkien Nap 2022 – Másodkori Mulatság

márc. 2. (szerda), 18:33:48
Elhunyt Tolkien lánya

feb. 16. (szerda), 11:19:00
2024. április 12-én érkezik a The War of the Rohirrim

feb. 14. (hétfő), 10:46:02
A Hatalom Gyűrűi – első előzetes (szinkronizált)

feb. 12. (szombat), 16:14:59
Mozgalmas hét: eladó jogok, megosztó sorozatinfók

feb. 7. (hétfő), 17:15:48
The Rings of Power – A 23 karakterposzter nagy felbontásban

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .