. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Hírmondó

Aktuális hírek | Hírarchívum

"Sólymok szállongtak örökkön e titkos rejtek száján ki-be, mélyfúró szemük áthatotta a tengertávolt, csakígy a világ legsötétebb szakadékmélyéig elhatolt a hegyek szurdokain. Ezek hordták neki a híreket mindenünnét mindenekről, és alig volt, amit ő meg ne tudott volna..."
(AZ ELVESZETT MESÉK KÖNYVE)

Utolsó hír

Határoló

.: Filmkritikám: 'Nem lesz több hajnala az embernek' :.
2003. feb. 28. (péntek), 22:37:25 - Gandalf
Végre elkészült a filmkritikám, éppen most raktam ki az utolsó mondat végére a pontot, s gyorsan átfutottam. A Cikkek közé került a többi Filmkritikához. A címe: "Nem lesz több hajnala az embernek"

Határoló

.: Ismét Alan Lee Galéria! :.
2003. feb. 16. (vasárnap), 20:33:48 - Gandalf
Újra beindult a honlapon az Alan Lee Galéria, 49 festménnyel. Ne csodálkozzon senki, ha néhány festmény igen ismerősnek tűnik számára majd a filmből, mert Alan Lee egyike volt a stábban dolgozó művészeknek, akik a film látványvilágát tervezték.

Határoló

.: Újabb fotógaléria. Szegedi konferencia :.
2003. feb. 10. (hétfő), 13:52:12 - Gandalf
Felkerült egy új tárlat, szintén az elveszett anyagokat pótolandó, mely a tavaly megrendezett MTT alakulóülés előtti Első Egyeztető Találkozó képeit tartalmazza.

Három napon keresztül Szegedet megszállták a Tolkien-rajongók! A Szegedi Akadémiai Bizottság székházának dísztermében a Magyar Tolkien Társaság és a Szegedi Tudományegyetem megrendezte az első tudományos Tolkien-konferenciát. A meghirdetett előadások közül csak Sohár Anikóé maradt el, a többi mind meg lett tartva, méghozzá igen nagy érdeklődés közepette. Rengeteg új ismerettel és élménnyel lettek gazdagabbak az ott jelenlevők. Készültek hangfelvételek és fotók is az előadásokról, valamint terveink szerint tanulmánykötet formájában ki is adjuk a tanulmányokat. A részletes programot és az előadók listáját ld. a korábbi híreknél!

Határoló

.: Új link, javítás, kiegészítés :.
2003. feb. 2. (vasárnap), 21:11:29 - Gandalf
Felkerült az Utak közé Shark honlapja, a Pajkos Póni, mely nemrég indult be, s főleg a filmekkel foglalkozik.
Kijavítottam egy nagyon régi hibát J.R.R. Tolkien életrajzában, melyet már régóta szerettem volna, de mindíg kiment a fejemből. Apja nem katonai szolgálatot teljesített Afrikában, hanem bankári állást vállat, ezért költözött oda. Bocsánatot kérek mindenkitől ezért a hatalmas hibáért, s kijavításának késlekedéséért!
Felraktam a Magyarországon megjelent Tolkien-könyvek közé a tavaly megjelent Bombadil Toma kalandjait, a Könyvtárból érhetitek el a listát!

Határoló

.: Tolkien Találkozók Képei Hamarosan új szerver! :.
2003. jan. 24. (péntek), 12:01:29 - Gandalf
Ismét beindult a Galéria! Létrehoztam két régebben üzemelt, de azóta eltűnt tárlatot, az Első és a Második Tokien Találkozó képeinek! Szerencsére képek terén minimális a veszteség, a Második Találkozó képeinél ugyan van még egy-két hiányosság, de igyekszem őket pótolni! Számíthattok a többi Galéria újraindítására is!

Völgyzugoly hamarosan új szerverre költözik, régi szövetségese, a Fantasya.Hu veszi szárnyai alá. Az indításról majd időben tájékoztatni fogok mindenkit!

Határoló

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

feb. 9. (péntek), 12:21:31
Megjelent a Lassi Laurië 2024. téli száma

jan. 3. (szerda), 15:43:38
J. R. R. Tolkien 132. születésnapja

dec. 24. (vasárnap), 09:00:00
Karácsony 2023

nov. 15. (szerda), 10:46:23
Megjelent magyarul a Númenor bukása!

szept. 2. (szombat), 11:36:57
Ötven éve hunyt el J. R. R. Tolkien

aug. 20. (vasárnap), 16:12:37
Megjelent a Lassi Laurië 2023 júliusi száma

ápr. 29. (szombat), 19:38:19
Tolkien Tábor 2023 – Númenor: Az utolsó hajó

márc. 18. (szombat), 19:04:06
Tolkien Nap 2023 és Tolkien Olvasás Napja

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .