. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Hírmondó

Aktuális hírek | Hírarchívum

"Sólymok szállongtak örökkön e titkos rejtek száján ki-be, mélyfúró szemük áthatotta a tengertávolt, csakígy a világ legsötétebb szakadékmélyéig elhatolt a hegyek szurdokain. Ezek hordták neki a híreket mindenünnét mindenekről, és alig volt, amit ő meg ne tudott volna..."
(AZ ELVESZETT MESÉK KÖNYVE)

Utolsó hír

Határoló

.: Áldott ünnepeket! :.
2008. dec. 24. (szerda), 13:54:24 - Gandalf


Áldott, boldog és békés ünnepeket kívánunk mindenkinek!Határoló

.: Megjelent magyarul a Mr. Bliss! :.
2008. dec. 17. (szerda), 14:00:13 - Gandalf


Hosszú szünet után új Tolkien-mese jelent meg karácsonyra: a Kürtő úr (Mr. Bliss) illusztrált fakszimile kiadását a Partvonal jelentette meg. Fordította Acsai Roland.

"Kürtő urat könnyű felismerni, hiszen nem sokan szaladgálnak olyan hatalmas kalapban, mint ő, és még kevesebben tartanak Nyuráfot a kertjükben. Mesénk hőse egy napsütéses reggelen úgy döntött, vásárol magának egy automobilt. De nem kellett volna... Első útja ugyanis sétakocsikázás helyett katasztrófák sorozata lett, és ez nem csak Kürtő úr kifogásolható vezetési stílusának volt köszönhető, hiszen ki gondolta volna, hogy Erős úr és Paprika asszony után még három útonálló medvébe is beleütközik?
Tolkien professzor gyermekei szórakoztatására írta és rajzolta ezt a mesekönyvet, amelyet most fakszimile kiadásban tarthat kezében a kedves Olvasó. A könyv páratlan oldalain megőriztük a mester saját kézírását és csodálatos rajzait, a páros oldalakon pedig az eredeti angol szöveg magyar fordítása olvasható."


Forrás: Partvonal.hu

Határoló

.: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2009. - SZÍNPADI EST :.
2008. dec. 10. (szerda), 17:39:14 - Gandalf


Kedves Tolkien Professzor iránt érdeklődő!

Ezennel hadd hívjam meg Önt, családját, barátait, üzletfeleit a Tolkien Születésnapi Kisrendezvények Színpadi Estjére.

A 2009-es Színpadi Est az idén megrendezésre kerülő Tolkien Születésnapi Kisrendezvényeken belüli rendezvény, ámde önálló jelentőséggel is bír. Itt kerülnek színpadra azok a Tolkien által ihletett komoly, vagy mókás, ám mindenképp minőségi alkotások, amelyek elé a közönség minden évben várakozással tekint. Az Est előtt, közben és után pedig forralt bort árusítunk az átfagyott testeknek, lelkeknek, kiszáradt torkoknak egyaránt.

Ráadásként ezen Est végén emlékezünk meg áldomással a Magyar Tolkien Társaságot összehozó Professzorra.Időpont: 2009. január 3-a, gyülekező 18:30-kor, előadás kezdés 19:00-kor

Helyszín: Alternatív Közgazdasági Gimnázium
1035 Budapest, Raktár utca 1.

Megközelítés:
HÉV: Árpád híd + 700m
Villamos: 1 Flórián tér + 600m
Busz: 109-es (hétvégén jár a 206 helyett), 34, 42, 86, 106 Raktár u. + 70m

Jegyárak:

Elővételben:
- rendes/támogató MTT tagnak: 600 Ft.
- pártoló MTT tagnak: 670 Ft.
- nem tagnak: 700 Ft.

Helyszínen mindenkinek egységesen 800 Ft.

Amennyiben valaki jegyet szeretne rendelni, azt megteheti az idhren ponty amlug kuckac gmail ponty com-on, vagy privát üzenetben, hogy mennyi jegyet óhajt, milyen kategóriájút, és mikor akarja átenni. A jegyét átveheti az alább megjelölt napok egyikén, vagy az egyéni átvételre is nyitott vagyok, persze ésszerű keretek között.

Jegyátvételi alkalmak:
- December 13-a, MTT klubhelyiség, és Iroda, 15:45-16:15
- December 19-e, MTT klubhelyiség, és Iroda, 16:00-18:00
- December 28-a, MTT klubhelyiség, és Iroda, 16:00-18:00

MTT Klubhelyiség és Iroda címe:
1146 Budapest Ajtósi Dürer sor 19-21. "A" épület, I. emelet, 110. szoba.

Ha kérdés merülne fel, elérhető vagyok a már fent említett e-mail címen (idhren ponty amlug kuckac gmail ponty com) .Tisztelettel: Kutassy Zsófia / Idhren (főszervező)

Határoló

.: Tolkien.HU szerverleállás :.
2008. dec. 10. (szerda), 17:37:52 - Gandalf


Ma, azaz 2008. december 10-én, 17:24-kor kikapcsolták a Tolkien.HU régi szerverét, mert a szolgáltató egy új szervert helyez üzembe. A Tolkien.HU jelenlegi formájában túl sok biztonsági rést tartalmaz, ezért nem kívánták az új szerverre áttelepíteni, de hétfőn lementették az oldalt és adatbázisait. A Magyar Tolkien Társaság megbízásából készült vadonatúj Tolkien.HU már majdnem teljesen kész, az új fórum az új szerverről akár pár napon belül újra elindulhat, s remélhetőleg az oldal többi részére sem kell majd sokáig várni. A @tolkien.hu levelezés változtatás nélkül lesz átemelve az új szerverre, ezért ott fennakadás nem-, vagy csak nagyon rövid ideig várható. Addig is Völgyzugoly nagy szeretettel fogadja be a Tolkien.HU látogatóit, s a Magyar Tolkien Társaság rendelkezésére bocsátja az egész oldalát!

Határoló

.: Viggo Mortensen: Leforgattunk egy jelenetet a fiatal Aragornról :.
2008. dec. 7. (vasárnap), 14:04:48 - Gandalf


Viggo Mortensen (Aragorn) ismét nyilatkozott A Hobbit-filmekről. Elmondta: még mindig nem keresték ugyan meg, de a második filmben nyugodtan szerepelhet már Aragorn, hiszen A Gyűrűk Ura Függeléke alapján több jelenete is lehetne (nem hinné, hogy bármilyen más könyvet felhasználnának a történethez, hiszen annak jogi akadályai vannak). Ő továbbra is készen áll, és ha szükség lesz rá, ismét Vándor bőrébe bújik.

Elmesélt azonban egy teljesen új és igen érdekes emléket is: A Gyűrűk Ura forgatása során felvettek egy jelenetet a fiatal Aragornról. Ez egy visszaemlékezés lett volna, de végül mindenhonnan kimaradt. A jelenetben a fiatal, szakáll nélküli, tünde-ruhás Aragorn mezítláb sétál Arwennel Lothlórien virágai között.
Viggo szerint ezt a jelenetet nyugodtan belerakhatnák akár a most készülő második filmbe is.

Forrás: Ain't It Cool News

Határoló

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

jún. 7. (kedd), 19:30:10
MTT jubileumi rendezvények

máj. 9. (hétfő), 17:57:54
Váratlan vendégség az Amazonnál

márc. 17. (csütörtök), 18:28:26
Tolkien Nap 2022 – Másodkori Mulatság

márc. 2. (szerda), 18:33:48
Elhunyt Tolkien lánya

feb. 16. (szerda), 11:19:00
2024. április 12-én érkezik a The War of the Rohirrim

feb. 14. (hétfő), 10:46:02
A Hatalom Gyűrűi – első előzetes (szinkronizált)

feb. 12. (szombat), 16:14:59
Mozgalmas hét: eladó jogok, megosztó sorozatinfók

feb. 7. (hétfő), 17:15:48
The Rings of Power – A 23 karakterposzter nagy felbontásban

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .