. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Peter Jackson A Gyűrűk Ura második részéről

Peter Jacksonnek rengeteg fejtörést okoz, mit mondjon március 24-én, ha A Gyűrűk Ura elnyeri a legjobb filmnek járó Oscar-díjat, illetve ha őt választják a legjobb rendezőnek, mivel fogalma sincs, hogyan tud majd 30 másodpercben köszönetet mondani annak a 2.500 embernek, aki részt vett a film készítésében, és akkor a 25.000 statisztát még nem is számolta.

A fenti probléma szerencsére azonban nem vonja el teljesen az új-zélandi rendező figyelmét a trilógia következő epizódjától, amelyről azt nyilatkozta a Reutersnak, hogy teljesen más lesz, mint az eddig több mint 700 millió dollárt termelő első rész, mert bár már A Gyűrű Szövetsége is csodálatos látványvilággal kápráztatta el a Tolkien-mű rajongóit, A Két Torony még több fantasztikus trükkel operál majd.

Például Gollam, a számkivetett ork (Gollam nem ork, hanem félszerzet lehetett egykor, de a Gyűrű hatalma eltorzította - Gandalf) számítógéppel létrehozott figurája annak köszönhetően hat természetesen a hús-vér szereplők, például a Gyűrű elpusztítása érdekében vele szövetségre lépő Zsákos Frodó és Csavardi Samu között, hogy digitalizálják Andy Serkis brit színész minden mozdulatát, és ezekből hozzák létre Gollam mozgását. A cél „olyan számítógéppel animált teremtmény megalkotása, amely teljesen hiteles... amely ugyanolyan erővel hat, mint a film ’élő’ szereplői” – mondja Jackson, aki szerint a mindenféle üldözések, csaták, egymásba fonódó szálak azáltal lesznek izgalmasak, hogy különbözni fognak A Gyűrű Szövetségében látottaktól.

Jackson azt is elárulta, hogy a második rész vágása még javában zajlik, de ez nem jelenti azt, hogy bárkinek is aggódnia kellene: a film decemberben ott lesz a mozikban. A kérdés inkább az, felülmúlja-e vajon az első rész sikerét. Tippünk: igen.

Forrás: InterCom (2002.02.25.)

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

aug. 23. (kedd), 15:10:15
Újabb nagyelőzetest kapott A Hatalom Gyűrűi

aug. 18. (csütörtök), 19:57:29
A svéd Embracer Group vette meg a Middle-earth Enterprisest

aug. 10. (szerda), 11:31:03
Megjelent a Lassi Laurië 2022 júliusi száma

júl. 23. (szombat), 12:29:36
The Rings of Power a San Diego Comic-Conon: Új előzetes és panelbeszélgetések

júl. 14. (csütörtök), 14:40:52
THE RINGS OF POWER – MÁSODIK ELŐZETES

júl. 8. (péntek), 15:40:40
The Rings of Power – Ízelítő a következő előzetesből

jún. 7. (kedd), 19:30:10
MTT jubileumi rendezvények

máj. 9. (hétfő), 17:57:54
Váratlan vendégség az Amazonnál

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .