. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Jackson kivágta Szarumánt A király visszatérből

A Gyűrűk Ura-trilógia Szarumánját alakító Christopher Lee neheztel Peter Jacksonra, amiért kivágta kulcsjelenetét A király visszatérből. A 81 éves színész azt tervezi, hogy bojkottálni fogja a film wellingtoni premierjét.

Lee-t külön bántja, hogy csak Jackson az Ain’t It Cool Newsnak adott interjújából tudta meg a hírt, hogy hétperces jelenete csak a film DVD-változatán lesz látható. A BBC szerint a 81 éves színész az ITV1 This Morning című műsorában azt nyilatkozta, nem tudja, kik és miért döntöttek Szarumán és Grima jelenetének a mozifilmváltozatból való elhagyása mellett, ugyanakkor titoktartási szerződésére hivatkozva többet nem is akart mondani az ügyről, csupán annyit szögezett le: így semmi értelmét nem látja, hogy részt vegyen a wellingtoni premieren, amelyen pedig először lett volna együtt a trilógia összes fontos színésze.
Lee egyébként valószínűleg nem olvashatta Jackson nyilatkozatát, az új-zélandi rendező az Ain’t It Cool Newsnak ugyanis elmagyarázta a jelenet kivágásának okait: mint mondta, a szcéna eredetileg A két torony végén szerepelt volna, mivel azonban úgy érezték, hogy a Helm-szurdoki csata után ezt a hét percet nem bírná el a film, úgy határoztak, inkább a befejező rész elejére teszik. Jackson azonban időközben rájött, hogy ez az elképzelés nem működőképes, mert A király visszatér így úgy hat, mintha az előző részt zárná le, és nem egy új film kezdete lenne. „Úgy éreztük, hogy bizonytalan A király visszatér eleje, mert annak ellenére is elég sokat időzünk Vasudrvardban, hogy Szarumánnak nincs szerepe A király visszatér eseményeiben, a könyvvel ellentétben a filmből ugyanis kimarad a Megye megtisztítása” – mondta Jackson.
Akármik is azonban az okok, a rajongók egy részének nem tetszik a csonkítás, és petícióban követelik, hogy varázsolják vissza a készítők A király visszatérbe a gonosz erőkkel cimboráló varázslót.

Forrás: Cinematrix

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

aug. 23. (kedd), 15:10:15
Újabb nagyelőzetest kapott A Hatalom Gyűrűi

aug. 18. (csütörtök), 19:57:29
A svéd Embracer Group vette meg a Middle-earth Enterprisest

aug. 10. (szerda), 11:31:03
Megjelent a Lassi Laurië 2022 júliusi száma

júl. 23. (szombat), 12:29:36
The Rings of Power a San Diego Comic-Conon: Új előzetes és panelbeszélgetések

júl. 14. (csütörtök), 14:40:52
THE RINGS OF POWER – MÁSODIK ELŐZETES

júl. 8. (péntek), 15:40:40
The Rings of Power – Ízelítő a következő előzetesből

jún. 7. (kedd), 19:30:10
MTT jubileumi rendezvények

máj. 9. (hétfő), 17:57:54
Váratlan vendégség az Amazonnál

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .