. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Jackson kivágta Szarumánt A király visszatérből

A Gyűrűk Ura-trilógia Szarumánját alakító Christopher Lee neheztel Peter Jacksonra, amiért kivágta kulcsjelenetét A király visszatérből. A 81 éves színész azt tervezi, hogy bojkottálni fogja a film wellingtoni premierjét.

Lee-t külön bántja, hogy csak Jackson az Ain’t It Cool Newsnak adott interjújából tudta meg a hírt, hogy hétperces jelenete csak a film DVD-változatán lesz látható. A BBC szerint a 81 éves színész az ITV1 This Morning című műsorában azt nyilatkozta, nem tudja, kik és miért döntöttek Szarumán és Grima jelenetének a mozifilmváltozatból való elhagyása mellett, ugyanakkor titoktartási szerződésére hivatkozva többet nem is akart mondani az ügyről, csupán annyit szögezett le: így semmi értelmét nem látja, hogy részt vegyen a wellingtoni premieren, amelyen pedig először lett volna együtt a trilógia összes fontos színésze.
Lee egyébként valószínűleg nem olvashatta Jackson nyilatkozatát, az új-zélandi rendező az Ain’t It Cool Newsnak ugyanis elmagyarázta a jelenet kivágásának okait: mint mondta, a szcéna eredetileg A két torony végén szerepelt volna, mivel azonban úgy érezték, hogy a Helm-szurdoki csata után ezt a hét percet nem bírná el a film, úgy határoztak, inkább a befejező rész elejére teszik. Jackson azonban időközben rájött, hogy ez az elképzelés nem működőképes, mert A király visszatér így úgy hat, mintha az előző részt zárná le, és nem egy új film kezdete lenne. „Úgy éreztük, hogy bizonytalan A király visszatér eleje, mert annak ellenére is elég sokat időzünk Vasudrvardban, hogy Szarumánnak nincs szerepe A király visszatér eseményeiben, a könyvvel ellentétben a filmből ugyanis kimarad a Megye megtisztítása” – mondta Jackson.
Akármik is azonban az okok, a rajongók egy részének nem tetszik a csonkítás, és petícióban követelik, hogy varázsolják vissza a készítők A király visszatérbe a gonosz erőkkel cimboráló varázslót.

Forrás: Cinematrix

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

márc. 22. (péntek), 12:05:42
Tolkien Nap 2024 és Tolkien Olvasás Napja

feb. 9. (péntek), 12:21:31
Megjelent a Lassi Laurië 2024. téli száma

jan. 3. (szerda), 15:43:38
J. R. R. Tolkien 132. születésnapja

dec. 24. (vasárnap), 09:00:00
Karácsony 2023

nov. 15. (szerda), 10:46:23
Megjelent magyarul a Númenor bukása!

szept. 2. (szombat), 11:36:57
Ötven éve hunyt el J. R. R. Tolkien

aug. 20. (vasárnap), 16:12:37
Megjelent a Lassi Laurië 2023 júliusi száma

ápr. 29. (szombat), 19:38:19
Tolkien Tábor 2023 – Númenor: Az utolsó hajó

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .