. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Százezer ember A Gyűrűk Ura – A király visszatér világpremierjén

Százezer embert csalogatott a négyszázezer lakosú új-zélandi főváros, Wellington utcáira A Gyűrűk Ura-trilógia utolsó része, A király visszatér világpremierje. A vetítés előtt rendezett felvonuláson a film alkotói és szereplői is részt vettek.

A A Gyűrűk Ura-trilógia minden szempontból monumentális vállalkozás: sok ezer ember sokévi munkája fekszik benne, az első két része 1,8 milliárd dollárt hozott, a befejező epizódban egy számítógépprogramnak köszönhetően olyan csatajelenetek láthatók, amelyben százezrek harcolnak, A király visszatér világpremierje alkalmából pedig 100.000 ember tódult az utcákra, hogy ünnepelhesse a filmet, amelyet új-zélandi rendező, Peter Jackson Új-Zélandon forgattak.

Hogy valóságos népünnepélyi hangulat alakult ki, jelzi, hogy a 100.000 ember a filmes kapcsolatai miatt Wellywoodnak is becézett új-zélandi főváros lakosságának a negyede, és hogy a felvonulást Új-Zéland miniszterelnöke, Helen Clark indította el. A menetben természetesen ott voltak a film alkotói és szereplői is, akik utána egy 470 méter hosszú vörös szőnyegen vonultak be a felújított Embassy Theatre-be, ahol több mint 800 meghívott vendég előtt vetítették le A király visszatért, amelyről nemcsak a marketinggépezet terjeszti, hogy a trilógia legerősebb darabja: akiknek szerencséjük volt már látni, azok is ezt mondják.

Sok rajongó egyébként az utcán éjszakázott, hogy minél jobb helyről láthassa Liv Tylert, Ian McKellent, Orlando Bloomot, Elijah Woodot és a többieket, és a hatalmas ünneplés annak ellenére is minden résztvevőt meglepett, hogy korábban már hozzászokhattak az ilyesmihez. Peter Jackson azt mondta: társaival együtt úgy érzi magát, mintha ezért éljeneznék őket, mert ők voltak az első emberek a Holdon, a Csavardi Samut alakító Sean Astin pedig arról szólt, hogy a premiert az új-zélandiak történelmi eseményként élik meg – írja a BBC.

A Gyűrűk Ura – A király visszatért Amerikában december 17-én kezdik vetíteni, Magyarországon január 8-tól játsszák.

Forrás: Cinematrix

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

márc. 22. (péntek), 12:05:42
Tolkien Nap 2024 és Tolkien Olvasás Napja

feb. 9. (péntek), 12:21:31
Megjelent a Lassi Laurië 2024. téli száma

jan. 3. (szerda), 15:43:38
J. R. R. Tolkien 132. születésnapja

dec. 24. (vasárnap), 09:00:00
Karácsony 2023

nov. 15. (szerda), 10:46:23
Megjelent magyarul a Númenor bukása!

szept. 2. (szombat), 11:36:57
Ötven éve hunyt el J. R. R. Tolkien

aug. 20. (vasárnap), 16:12:37
Megjelent a Lassi Laurië 2023 júliusi száma

ápr. 29. (szombat), 19:38:19
Tolkien Tábor 2023 – Númenor: Az utolsó hajó

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .