. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Százezer ember A Gyűrűk Ura – A király visszatér világpremierjén

Százezer embert csalogatott a négyszázezer lakosú új-zélandi főváros, Wellington utcáira A Gyűrűk Ura-trilógia utolsó része, A király visszatér világpremierje. A vetítés előtt rendezett felvonuláson a film alkotói és szereplői is részt vettek.

A A Gyűrűk Ura-trilógia minden szempontból monumentális vállalkozás: sok ezer ember sokévi munkája fekszik benne, az első két része 1,8 milliárd dollárt hozott, a befejező epizódban egy számítógépprogramnak köszönhetően olyan csatajelenetek láthatók, amelyben százezrek harcolnak, A király visszatér világpremierje alkalmából pedig 100.000 ember tódult az utcákra, hogy ünnepelhesse a filmet, amelyet új-zélandi rendező, Peter Jackson Új-Zélandon forgattak.

Hogy valóságos népünnepélyi hangulat alakult ki, jelzi, hogy a 100.000 ember a filmes kapcsolatai miatt Wellywoodnak is becézett új-zélandi főváros lakosságának a negyede, és hogy a felvonulást Új-Zéland miniszterelnöke, Helen Clark indította el. A menetben természetesen ott voltak a film alkotói és szereplői is, akik utána egy 470 méter hosszú vörös szőnyegen vonultak be a felújított Embassy Theatre-be, ahol több mint 800 meghívott vendég előtt vetítették le A király visszatért, amelyről nemcsak a marketinggépezet terjeszti, hogy a trilógia legerősebb darabja: akiknek szerencséjük volt már látni, azok is ezt mondják.

Sok rajongó egyébként az utcán éjszakázott, hogy minél jobb helyről láthassa Liv Tylert, Ian McKellent, Orlando Bloomot, Elijah Woodot és a többieket, és a hatalmas ünneplés annak ellenére is minden résztvevőt meglepett, hogy korábban már hozzászokhattak az ilyesmihez. Peter Jackson azt mondta: társaival együtt úgy érzi magát, mintha ezért éljeneznék őket, mert ők voltak az első emberek a Holdon, a Csavardi Samut alakító Sean Astin pedig arról szólt, hogy a premiert az új-zélandiak történelmi eseményként élik meg – írja a BBC.

A Gyűrűk Ura – A király visszatért Amerikában december 17-én kezdik vetíteni, Magyarországon január 8-tól játsszák.

Forrás: Cinematrix

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

aug. 23. (kedd), 15:10:15
Újabb nagyelőzetest kapott A Hatalom Gyűrűi

aug. 18. (csütörtök), 19:57:29
A svéd Embracer Group vette meg a Middle-earth Enterprisest

aug. 10. (szerda), 11:31:03
Megjelent a Lassi Laurië 2022 júliusi száma

júl. 23. (szombat), 12:29:36
The Rings of Power a San Diego Comic-Conon: Új előzetes és panelbeszélgetések

júl. 14. (csütörtök), 14:40:52
THE RINGS OF POWER – MÁSODIK ELŐZETES

júl. 8. (péntek), 15:40:40
The Rings of Power – Ízelítő a következő előzetesből

jún. 7. (kedd), 19:30:10
MTT jubileumi rendezvények

máj. 9. (hétfő), 17:57:54
Váratlan vendégség az Amazonnál

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .