. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Rekordnagyságú tömeg A király visszatér londoni premierjén

A rossz idő ellenére is rekordnagyságú, 10.000 fős tömeg gyűlt össze a londoni Leicester Square-en A Gyűrűk Ura – A király visszatér premierjére. Sokak szerint a trilógia befejező része megkapja a legjobb filmnek jár Oscart, Peter Jackson a vörös szőnyegen azonban azt mondta, hogy bár ez fantasztikus lenne, de semmit sem akar elkiabálni.

„Csodálatos ez a fogadtatás. Hallom, hogy sokan hajnali öt óra óta itt várnak, és ez igazán megható” – mondta Jackson, de nemcsak őt, hanem a film szereplőit, Liv Tylert, Ian McKellent, Sean Astint, Billy Boydot, Dominic Monaghant és Andy Serkist is lenyűgözte az ujjongó tömeg látványa. A tömeg, melynek soraiban a BBC szerint magyar Gyűrűk Ura-rajongók is voltak, Jackson mellett a legnagyobb üdvrivalgással Viggo Mortensent köszöntötte, akinek a jópasi-versenyben ezúttal nem akadt konkurenciája, mivel Orlando Bloom a Haven című film forgatása miatt nem tudott részt venni a londoni premieren, amely minden idők legtöbb embert vonzó angliai filmpremierje volt.

Jackson több mint 20 percen át osztott autogramot, és arról beszélt, hogy vegyes érzésekkel van tele: „Egyrészt egyfajta büszkeség és megkönnyebbülés van bennem, de szomorú is vagyok, mert éveken át dolgoztam ezekkel a csodálatos színészekkel, és most ennek az egésznek vége. A harmadik rész látványosabb, mint az előző kettő, de érzelmesebb is, hiszen nincs több Gyűrűk Ura.”

A Gyűrűk Ura – A király visszatér iránt egyébként akkora az érdeklődés Angliában, hogy bár még napok vannak hátra a 17-i premierig, az Odeon mozihálózat szerint már több mint egymillió font értékben váltottak rá elővételben jegyet. Ezzel A király visszatér máris felülmúlja A két torony eredményeit, és az Empire Online szerint mindebből valószínűsíthető, hogy A király visszatér bevételei meghaladhatják majd az egymilliárd dollárt.

Forrás: Cinematrix

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

aug. 23. (kedd), 15:10:15
Újabb nagyelőzetest kapott A Hatalom Gyűrűi

aug. 18. (csütörtök), 19:57:29
A svéd Embracer Group vette meg a Middle-earth Enterprisest

aug. 10. (szerda), 11:31:03
Megjelent a Lassi Laurië 2022 júliusi száma

júl. 23. (szombat), 12:29:36
The Rings of Power a San Diego Comic-Conon: Új előzetes és panelbeszélgetések

júl. 14. (csütörtök), 14:40:52
THE RINGS OF POWER – MÁSODIK ELŐZETES

júl. 8. (péntek), 15:40:40
The Rings of Power – Ízelítő a következő előzetesből

jún. 7. (kedd), 19:30:10
MTT jubileumi rendezvények

máj. 9. (hétfő), 17:57:54
Váratlan vendégség az Amazonnál

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .