. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Rekordnagyságú tömeg A király visszatér londoni premierjén

A rossz idő ellenére is rekordnagyságú, 10.000 fős tömeg gyűlt össze a londoni Leicester Square-en A Gyűrűk Ura – A király visszatér premierjére. Sokak szerint a trilógia befejező része megkapja a legjobb filmnek jár Oscart, Peter Jackson a vörös szőnyegen azonban azt mondta, hogy bár ez fantasztikus lenne, de semmit sem akar elkiabálni.

„Csodálatos ez a fogadtatás. Hallom, hogy sokan hajnali öt óra óta itt várnak, és ez igazán megható” – mondta Jackson, de nemcsak őt, hanem a film szereplőit, Liv Tylert, Ian McKellent, Sean Astint, Billy Boydot, Dominic Monaghant és Andy Serkist is lenyűgözte az ujjongó tömeg látványa. A tömeg, melynek soraiban a BBC szerint magyar Gyűrűk Ura-rajongók is voltak, Jackson mellett a legnagyobb üdvrivalgással Viggo Mortensent köszöntötte, akinek a jópasi-versenyben ezúttal nem akadt konkurenciája, mivel Orlando Bloom a Haven című film forgatása miatt nem tudott részt venni a londoni premieren, amely minden idők legtöbb embert vonzó angliai filmpremierje volt.

Jackson több mint 20 percen át osztott autogramot, és arról beszélt, hogy vegyes érzésekkel van tele: „Egyrészt egyfajta büszkeség és megkönnyebbülés van bennem, de szomorú is vagyok, mert éveken át dolgoztam ezekkel a csodálatos színészekkel, és most ennek az egésznek vége. A harmadik rész látványosabb, mint az előző kettő, de érzelmesebb is, hiszen nincs több Gyűrűk Ura.”

A Gyűrűk Ura – A király visszatér iránt egyébként akkora az érdeklődés Angliában, hogy bár még napok vannak hátra a 17-i premierig, az Odeon mozihálózat szerint már több mint egymillió font értékben váltottak rá elővételben jegyet. Ezzel A király visszatér máris felülmúlja A két torony eredményeit, és az Empire Online szerint mindebből valószínűsíthető, hogy A király visszatér bevételei meghaladhatják majd az egymilliárd dollárt.

Forrás: Cinematrix

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

márc. 22. (péntek), 12:05:42
Tolkien Nap 2024 és Tolkien Olvasás Napja

feb. 9. (péntek), 12:21:31
Megjelent a Lassi Laurië 2024. téli száma

jan. 3. (szerda), 15:43:38
J. R. R. Tolkien 132. születésnapja

dec. 24. (vasárnap), 09:00:00
Karácsony 2023

nov. 15. (szerda), 10:46:23
Megjelent magyarul a Númenor bukása!

szept. 2. (szombat), 11:36:57
Ötven éve hunyt el J. R. R. Tolkien

aug. 20. (vasárnap), 16:12:37
Megjelent a Lassi Laurië 2023 júliusi száma

ápr. 29. (szombat), 19:38:19
Tolkien Tábor 2023 – Númenor: Az utolsó hajó

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .