. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

A 2012-es CinemaCon-on levetített 10 perces összeállítás A Hobbitból (SPOILER!)



A CinemaCon rendezvényén több más blockbuster-film mellett A Hobbit is bemutatkozott, Peter Jackson egy félkész jelenetekből öszeállított 10 perces videót készített az eseményre. Az alábbiakban egy vázlatos összeállítást olvashattok arról, milyen jeleneteket láthattak a nézők. Vigyázat, SPOILER!

  • Gyönyörű légi felvételek Új-Zéland tájairól, Középföldén vándorló törpökkről.
  • Az első előzetesből már ismert jelenet az öreg Bilbóval és Frodóval.
  • A fiatal Bilbó találkozása Gandalffal, a törpök bemutatása.
  • Trollok! Bilbót tolvajlás közben elkapják a trollok, akik beszélnek, akárcsak a könyvben. A törpök Bilbó segítségére sietnek, és egyszerre támadnak rá a szörnyetegekre.
  • Összeül a Fehér Tanács. Gandalf, Saruman, Elrond és Galadriel aggodalmasan néznek egy kardot az asztalon. Galadriel felismeri a pengét: ez az angmari Boszorkányúr kardja lehet, akit az északi királyság emberei győztek le még régen. A beszélgetésből kiderül: a Nazgúlok Urát mélyen eltemették, és erős varázslatokkal lezárták sötét kriptáját, hogy soha ne szabadulhasson ki, most mégis előkerült a kardja. Csak nem visszatért a Boszorkányúr?
  • Gandalf, feltehetőleg valahol északon, a Boszorkányúr kriptájának mélyén lehet. Botjával világít a sötétben. Előbukkan a semmiből egy madár, majd a Barna Radagast is, aki madárfészket tart a máguskalapjában, és akinek szintén egy világító kristály van a botjába rakva. Felfedezik, hogy mind a kilenc kripta nyitva van és üresek.
  • Radgastot később látjuk az erdőben utazni, szán-szerű járművét hatalmas nyulak húzzák.
  • Gandalf és Galadriel Völgyzugolyban. Ez az előzetesből ismert jelenet részletesebben. Gandalf a félelmeiről beszél Galadrielnek, és elárulja: azért választotta Bilbót, mert bátorságot önt belé a hobbit. Galadriel bátorítja a mágust, hogy ne féljen, mert sok barátja támogatja őt.
  • Gandalf Dol Guldurban. Az az érzése van, hogy valaki követi. Hirtelen egy félőrültnek látszó Thárin támad rá a romok között.
  • A Bakacsinerdő. A rossz bőrben lévő, pókhálókkal borított törpök őket fenyegető tündékkel találkoznak. A barnába öltözött Tauriel és A Gyűrűk Urából ismert ruháját (vagy ahhoz hasonlót) viselő Legolas felbukkanása.
  • Törpök a hordókban. Sodródnak le a folyón.
  • Talányok a sötétségben. Bilbó és Gollam találkozása. Megállapodnak, hogy rejtvényeket mondanak egymásnak. Gollam ugyanúgy néz ki, mint a trilógiában, és ugyanúgy tudathasadásos: érdekes módon itt még emlékszik rá, hogy egykoron Szméagolnak hívták.
A jelenetek nem feltétlenül ebben a sorrendben következtek egymás után.



Szerző: Gandalf
Forrás: TheOneRing.net, Herr-der-Ringe-Film.de
.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

márc. 22. (péntek), 12:05:42
Tolkien Nap 2024 és Tolkien Olvasás Napja

feb. 9. (péntek), 12:21:31
Megjelent a Lassi Laurië 2024. téli száma

jan. 3. (szerda), 15:43:38
J. R. R. Tolkien 132. születésnapja

dec. 24. (vasárnap), 09:00:00
Karácsony 2023

nov. 15. (szerda), 10:46:23
Megjelent magyarul a Númenor bukása!

szept. 2. (szombat), 11:36:57
Ötven éve hunyt el J. R. R. Tolkien

aug. 20. (vasárnap), 16:12:37
Megjelent a Lassi Laurië 2023 júliusi száma

ápr. 29. (szombat), 19:38:19
Tolkien Tábor 2023 – Númenor: Az utolsó hajó

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .