. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Hírmondó

Aktuális hírek | Hírarchívum

"Sólymok szállongtak örökkön e titkos rejtek száján ki-be, mélyfúró szemük áthatotta a tengertávolt, csakígy a világ legsötétebb szakadékmélyéig elhatolt a hegyek szurdokain. Ezek hordták neki a híreket mindenünnét mindenekről, és alig volt, amit ő meg ne tudott volna..."
(AZ ELVESZETT MESÉK KÖNYVE)

Utolsó hír

Határoló

.: Rövidhírek :.
2003. ápr. 11. (péntek), 20:09:32 - Gandalf

Most kívételesen kaptok tőlem egy extra adag frissítést is néhány igen izgalmas rövidhír formájában, mivel összegyűlt már belőlük egy igen kellemes adag. Lássuk hát!

Először is néhány teljesen friss hír A két torony Bővített (Extra) Változatáról! Ismét novemberben fog megjelenni, DVD-n és videón (VHS) is, akárcsak tavaly az első rész esetében. A korhatár PG-13 (13 éven aluliak csak szülői felügyelet mellett nézhetik meg) lesz, tehát semmivel sem lesz véresebb és rémisztőbb, mint a moziváltozat.
De ami a legfontosabb: 222 perces lesz, azaz 43 perccel hosszabb a moziváltozatnál! Várhatóan sok új jelenetet tartalmaz majd Szilszakállal és az entekkel, de új párbeszédek lesznek Frodóval és Samuval is, s még ki tudja, mi minden! Az új részek tökéletesen illeszkednek majd a régiekhez, átkomponálva a művet, mint a tavalyinál.

Meg nem erősített értesülések szerint A Király visszatér hivatalos előzetese a Mátrix Újratöltve (Matrix Reloaded) című filmmel kerül a mozikba, tehát május 15-étől látható már külföldön (és gondolom, a netre is felkerül majd). Nálunk a Mátrix 2. premierje egy kicsit később, május 22-én lesz, de nem tudni, a hazai mozik sugározzák-e majd A Király visszatér előzetesét. Amíg élünk, remélünk!

Két, Tolkien műveire épülő számítógépes játék megjelenéséről is megtudtam bővebb információkat:
A 'The Lord of the Rings: War of the Ring' (A Gyűrűháború) nevű játék 2004. első negyedévében jelenik meg. Ez egy valós idejű stratégiai játék lesz egyszerű játékmenettel. Lehetünk a Jó és a Gonosz oldallal is, itt is lesznek hősök, tapasztalati pontok minden egységnél, stb. Továbbá hatalmas pályákat ígértek hozzá.
A 'The Hobbit' című játék 2003. harmadik negyedévében kerül a boltokba. Ez egy ugrálós, feladatmegoldós játék lesz, konzol-stílusban.
Mindkét program PC-re jelenik meg.

Határoló

.: Filmplakátok tárlata, javított szekundér bibliográfia :.
2003. ápr. 10. (csütörtök), 10:55:45 - Gandalf
A Galériában új tárlatot nyitottam A két torony filmplakátjainak, 12 különböző poszter került fel a legjobban sikerült alkotások közül. Kellemes szemgyönyörködtetést hozzá!
Lamorak elkészítette a Tolkien szekundér bibliográfia harmadik, javított változatát, fel is került a Könyvtárba. Régóta keresték már sokan, most végre elérhető - érdemes letölteni!

Határoló

.: Könyvhír, Nyári Tábor :.
2003. ápr. 3. (csütörtök), 11:59:25 - Gandalf

Ezév második felében a Szukits könyvkiadónál megjelenik J. R. R. Tolkien: Szörnyek és ítészek című esszéje magyarul! A fordítás Koltai Gábor és Szántai Zsolt munkásságát dícséri, természetesen a Magyar tolkien társaság lektorálni fogja a szöveget!

A Magyar Tolkien Társaság 2003. július 14-20. között nyári tábort szervez Velemben (Vas megye). A táborba várjuk az MTT tagjait, a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit illetve mindenki mást, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ iránt, és szeretne hasonló érdeklődésű emberek között eltölteni egy felejthetetlen hetet.
A helyszín Magyarország egyik legszebb területe, kis hegyi falu a Kőszegi hegységben, az Alpok lábánál – sok-sok kirándulási lehetőséggel, gyönyörű természeti tájakkal. Velem köszség az „Irottkő Naturpark” része.
www.naturpark.hu
Velem a naturpark.hu-n
Kőszeg
A tábor a velemi Gyermeküdülőben kerül megrendezésre, egy természetes környezetben fekvő kőházban, és a körülötte elterülő zárt parkban. Az elhelyezés 20 ágyas nagy szobákban, illetve sátrakban történik. A kőházban 60 személy elhelyezésére nyílik lehetőség, és ezen kívül mintegy 40 fő lakhat a ház körül sátrakban. A sátoros elhelyezés esetén a sátorról és egyéb szükséges felszerelésről (matrac, hálózsák, stb.) a résztvevőnek kell gondoskodnia.
Jelentkezni lehet az alábbi formanyomtatvány kitöltésével és visszaküldésével: jelentkezes.doc
Amennyiben nincs lehetőséged kinyomtatni a jelentkezési lapot, írj az mtttabor@axelero.hu e-mail címre, és postán elküldjük.
A tábori jelentkezéseket vagy kinyomtatva hagyományos postai levélként várjuk a 1071, Budapest Városligeti fasor 3. I/3 címre (a borítékra írjátok rá: MTT Nyári Tábor), vagy word fájlként kitöltve e-mail-ben a mtttabor@axelero.hu címre (a tárgy mezőbe írjátok bele: MTT Nyári Tábor jelentkezés). A jelentkezés határideje 2003. április 30. A jelentkezések elfogadásáról 2003. május 15-ig értesítünk mindenkit.
A tábor részvételi díja 17 000 Ft a kőházas elhelyezés esetén és 14 600 Ft sátorozás esetén. A részvételi díj tartalmazza a szállás és a teljes ellátás (napi 3 étkezés) teljes díját, valamint a tábori szabadidős programokkal kapcsolatos valamennyi költséget, de nem tartalmazza az utazás költségét. A részvételi díjat három részletben kell befizetni:
I. részlet: május 31. – 6000 Ft (csekk befizetés az MTT bankszámlájára)
II. részlet: június 30. – 5000 Ft/2600 Ft (kőház/saját sátor) (csekk befizetés az MTT bankszámlájára)
III. részlet: július 14. – 6000 Ft (helyszíni befizetés a tábor kezdetén)
Velembe vonattal, autóbusszal, autóval egyénileg is könnyen el lehet jutni, de a javasolt forma egy közös utazás lenne, Budapest-Szombathely között csoportos kedvezményű vonatozással, illetve Szombathely-Velem között különbusszal.
A tábor programját rövidesen részletesen ismertetni fogjuk, addig előzetesen a legfontosabb programpontok:
• ismerkedés a természettel
• kirándulások, túrák
• kézműves foglalkozások
• kreatív munka (rajzolás, festés, vers és novella írás)
• Színházi előadások
• csoportos játékok, társasjátékok, számháború
• szerepjáték, társasjátékok
• előadások, beszélgetések Középföldéről
• Tünde nyelv és írás tanulás
• versmondás, közös éneklés
• Tábortűz és minden más, amit egy nyári táborozás kínálni tud.
Az egész tábori program egy egységes keretjátékba fog beilleszkedni, amely – terveink szerint – az összes programpontnak egy sajátos Középföldei hátteret fog biztosítani.
A tábor közelében strandolásra nincs lehetőség, viszont az Alpokalja speciális „szubalpin” klímája általában a nyári időszakban is kellemes, kánikulától mentes környezetet biztosít

Határoló

.: Szereplők és Levelek a Könyvtárban! :.
2003. márc. 28. (péntek), 10:46:02 - Gandalf
Ismét felkerült a Könyvtárba a Szereplők és a Tolkien levelei rész, igaz, egyenlőre még csak HTML formátumban! Mindkettő igen fontos információt és számos érdekességet tartalmaz, mindenkinek melegen ajánlom!

Határoló

.: Háttérképek a Letöltésnél :.
2003. márc. 27. (csütörtök), 16:56:45 - Gandlaf
Felkerült 6 darab Háttérkép a Letöltés rovatba, ebből 5 darab 1024x768-as felbontású, egy pedig 800x600-as.

Határoló

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

máj. 10. (péntek), 16:22:03
Újabb filmek Jacksonék közreműködésével

máj. 5. (vasárnap), 17:36:18
Tolkien Tábor 2024 – Szilmaril: A hősök útján

márc. 22. (péntek), 12:05:42
Tolkien Nap 2024 és Tolkien Olvasás Napja

feb. 9. (péntek), 12:21:31
Megjelent a Lassi Laurië 2024. téli száma

jan. 3. (szerda), 15:43:38
J. R. R. Tolkien 132. születésnapja

dec. 24. (vasárnap), 09:00:00
Karácsony 2023

nov. 15. (szerda), 10:46:23
Megjelent magyarul a Númenor bukása!

szept. 2. (szombat), 11:36:57
Ötven éve hunyt el J. R. R. Tolkien

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .