. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Hírmondó

Aktuális hírek | Hírarchívum

"Sólymok szállongtak örökkön e titkos rejtek száján ki-be, mélyfúró szemük áthatotta a tengertávolt, csakígy a világ legsötétebb szakadékmélyéig elhatolt a hegyek szurdokain. Ezek hordták neki a híreket mindenünnét mindenekről, és alig volt, amit ő meg ne tudott volna..."
(AZ ELVESZETT MESÉK KÖNYVE)

Utolsó hír

Határoló

.: GDT: Nem félek a rajongóktól :.
2008. szept. 30. (kedd), 20:49:36 - Gandalf


Guillermo del Toro szeptember 20-án Lipcsében nyilatkozott a sajtónak, itt most csak A Hobbittal kapcsolatos gondolatait osztanám meg kedves olvasóimmal:
  • "Amikor A Hobbit belépett az életembe, mindent meg kellett változtatnom, Az életmódot, a lakóhelyemet, mindent."
  • "Általában nem félek. De hatalmas felelősség egy ilyen könyvvel dolgozni. Kisfiú-korom óta szeretem. És most ez lett az én kihívásom. Hogy soha nem fogod tudni a világ összes rajongóját kielégíteni, bármit is csinálsz, nem tudsz mindenkit 100%-ig kielégíteni. Peter, Fran, Philippa és én egy egyedülálló tervet készítettünk. Nem, nem félek [a rajongóktól]."
  • "Nagyon örülök neki és nagyon élvezem a munkát vele. Ezen kívül a lehető legjobb csapatom van, amit csak kívánhattam."

Forrás: Herr-der-Ringe-Film.de

Határoló

.: Viggo Mortensen várja GDT hívását :.
2008. szept. 19. (péntek), 12:23:41 - Gandalf


Viggo Mortensen (Aragorn) már korábban is említette, hogy szívesen visszabújna Aragorn szerepébe, és most újra megerősítette: ő akarja eljátsztani fiatalkori önmagát, de Guillermo del Toro rendező még nem kérte fel erre, nem is beszélt vele egy éve. Nem tudja, Aragorn szerepel-e A Hobbit folytatásában, de nagyon várja GDT telefonhívását. Mortensen egyébként januárban Új-Zélandra látogat, és nem kizárt, hogy benéz Peter Jacksonhoz is.

Források:
TV3 (Új-Zéland)
MTV MoviesBlog

Határoló

.: Brad Dourif szívesen lenne újra Gríma :.
2008. szept. 12. (péntek), 16:12:50 - Gandalf


Brad Dourif arra a kérdésre, hogy A Hobbit folytatásában eljátszaná-e Kígyónyelvű Grímát, ha esetleg beleírnák a történetbe, ezt felelte: "Hát persze!"

Forrás: TheOneRing.net

Határoló

.: A GYŰRŰK URA: Javított és átdolgozott magyar fordítás novemberben! :.
2008. szept. 5. (péntek), 16:22:38 - Gandalf


A Gyűrűk Ura átdolgozott, javított fordítása már évek óta fontos kérdés volt. A kiadót először meg kellett győzni a dolog fontosságáról, ezért a Magyar Tolkien Társaság internetes szavazást is indított az ügy érdekében: http://tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=292

Idén a jelenlegi jogtulajdonos Európa Könyvkiadó rászánta magát, és átdolgoztatta a magyar szöveget. Nem csupán a fordítási pontatlanságok, hibák és hiányosságok felülvizsgálatáról van szó, hanem az egyes nevek fordításának felülvizsgálatáról, azaz terminológiai egységesítésről, melyet a Magyar Tolkien Társaság végzett el a kiadó számára. A magyar szöveget a legújabb angol változattal vetették össze, s új térképekkel bővítik ki a külföldi minta nyomán.

Az Európa Kiadó honlapján jelenleg a novemberi megjelenés szerepel: http://www.europakiado.hu/index.php?l=h&s=2&n=94 Az itt található adatok alapján három kötetes, kemény fedeles kiadás lesz.

Határoló

.: John Noble nem akarja újra Denethort eljátszani, sem Ectheliont :.
2008. aug. 28. (csütörtök), 11:28:54 - Gandalf


John Noble az MTV.com film-blogjának azt nyilatkozta, nem akarja újra eljátszani Denethor szerepét, egyrészt most más projekttel van elfoglalva, másrészt már túl öreg ahhoz, hogy fiatalkori önmagát eljátszhassa (még sminkkel se vállalná), vagy akár az apját. Nem is keresték meg ilyesmivel. Ha esetleg A Hobbit folytatásában szerepeltetni akarnák a fiatalabb II. Denethort, vagy apját, II. Ectheliont, akkor egy másik színészt kellene keresniük a szerepre. John Noble sok sikert kíván viszont az új filmekhez.

Forrás: MTV Movies Blog

Határoló

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

máj. 14. (kedd), 15:38:53
Itt a Hatalom Gyűrűi 2. évad első ízelítője

máj. 10. (péntek), 16:22:03
Újabb filmek Jacksonék közreműködésével

máj. 5. (vasárnap), 17:36:18
Tolkien Tábor 2024 – Szilmaril: A hősök útján

márc. 22. (péntek), 12:05:42
Tolkien Nap 2024 és Tolkien Olvasás Napja

feb. 9. (péntek), 12:21:31
Megjelent a Lassi Laurië 2024. téli száma

jan. 3. (szerda), 15:43:38
J. R. R. Tolkien 132. születésnapja

dec. 24. (vasárnap), 09:00:00
Karácsony 2023

nov. 15. (szerda), 10:46:23
Megjelent magyarul a Númenor bukása!

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .