. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Hírmondó

Aktuális hírek | Hírarchívum

"Sólymok szállongtak örökkön e titkos rejtek száján ki-be, mélyfúró szemük áthatotta a tengertávolt, csakígy a világ legsötétebb szakadékmélyéig elhatolt a hegyek szurdokain. Ezek hordták neki a híreket mindenünnét mindenekről, és alig volt, amit ő meg ne tudott volna..."
(AZ ELVESZETT MESÉK KÖNYVE)

Utolsó hír

Határoló

.: Eladó az MGM :.
2009. nov. 19. (csütörtök), 23:09:01 - Gandalf


A következő hetekben kalapács alá kerülhet Hollywood egyik legpatinásabb filmstúdiója, a Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) - értesült korábban a Variety című filmes szaklap. Vevő után néz a pénzügyi nehézségekkel küzdő Metro-Goldwyn-Mayer filmstúdió - erősítette meg később közleményében a mozis óriáscég is. A filmstúdió eladását a gazdasági helyzettel és az utóbbi hónapok bevételi sikertelenségével magyarázzák. Filmes szakértők szerint a Time Warner és a News Corp. is érdeklődik az MGM iránt, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyiért adnák el, illetve az eladás után milyen jövő várna rá. Lehetséges, hogy egyesülne egy másik médiavállalattal, de az is lehet, hogy független maradna új beruházók bevonulásával.

A Hobbit filmek szempontjából az lenne ideális, ha az MGM - vagy legalább A Hobbit teljes forgalmazási joga - a Warnerhez kerülne, aki jelenleg csupán a jogok felének a birtokosa.

Források: Variety, MTI, Független Hírügynökség

Határoló

.: Újabb filmes rövidhírek :.
2009. nov. 14. (szombat), 20:46:57 - Gandalf


Összefoglaló az elmúlt időszak filmhíreiből:
  • Már egy éve dolgoznak lassan a dizájnokon, ez háromszor annyi időt vesz igénybe és háromszor-négyszer annyi művészt, mint más filmeknél.
  • GDT délelőttönként a forgatókönyvet írta, egy idő után két külön csapatban dolgozva rajta (majdnem 3 Hobbit-filmnyi ötletet összegyűjtve a spontán ötletekből), délután pedig a művészeknél volt a dizájnokat átnézni.
  • Míg A Gyűrűk Ura szörnyei brutálisak és artikulálatlanok, A Hobbitban sokkal kifinomultabbak a lények és gyönyörű dialógusaik is vannak. Ezért most szakítanak azzal a hagyománnyal, hogy ami szép az egyben jó, és ami csúf, az egyben rossz.
  • Smaug kinézetére különösen büszkék, mert sikerült minden korábbi filmes sárkánytól elnéző kinézetet alkotniuk. Most már a teste felszínén és a színárnyalatain dolgoznak.
  • A bakacsinerdei pókok különbözni fognak a Banyapóktól, ők sokkal inkább az árnyak és lombok lényei, a fán lakó életmódhoz illő megjelenésük lesz.
  • A nagy, epikus csatajeleneteket igyekeznek másképpen megjeleníteni, mint amit már megszoktunk más filmektől.
  • Nem egy negyedik és ötödik részt készítenek A Gyűrűk Urához, noha a hobbitfalvi és völgyzugolyi jeleneteknél otthon érezhetik majd magukat a rajongók. A két új film kerek egész lesz önmagában a trilógia nélkül is, de igyekszik semmiben sem ellentmondani neki.
  • Ezek a filmek színesebbek és szeszélyesebbek lesznek egy picit, kihasználva az évszakok változásait is.
  • GDT-nek is lesz egy kis cameo-szerepe: egy jelentéktelen szörnyet formál majd meg.
  • Azt pletykálják, hogy Brian Cox (Rob Roy, Trója, X-Men 2.) fogja majd játszani az egyik törpöt a 13 közül.
  • Egy másik pletyka szerint a 2010-es forgatások első hat hónapja stúdióban zajlik majd.

Források:
- TotalFilm.com
- TheOneRing.net
- 3sat.online

Határoló

.: Sir Ian McKellen: Olvastam a forgatókönyvet :.
2009. nov. 5. (csütörtök), 19:18:36 - Gandalf


A Gandalfot játszó Sir Ian McKellen a Sci-Fi Wire magazinnak elárulta, hogy már látta A Hobbit forgatókönyvét, de nem mondhat el semmit róla. A mágus jeleneteit kifejezetten neki írták, és McKellen nagyon elégedett a szerepével.

Forrás: Sci-fi Wire

Határoló

.: John Rhys-Davies nem játszik többet törpöt, de talán visszatérne Középföldére más szerepben :.
2009. okt. 30. (péntek), 18:40:43 - Gandalf


John Rhys-Davies, A Gyűrűk Ura-filmek Gimlije azt nyilatkozta az Empire magazinnak, hogy noha megkeresték ezzel a filmkészítők, ő nem akar többé törpöt játszani, így biztos nem láthatjuk majd A Hobbit 13 törpjének egyikeként. Ennek egyik oka, hogy allergiás arcbőre nem biztos, hogy elviselné újra a törp-maszkot. Talán visszatérne Középföldére egy másik szerepben, ha kipróbálhatna valami újat - mondta a színész.

Forrás: Empire

Határoló

.: A Weta ajándéka a 10. évfordulóra :.
2009. okt. 17. (szombat), 13:45:42 - Gandalf


Nemrég volt pontosan 10 éve, hogy Új-Zélandon elkezdték forgatni A Gyűrűk Ura filmtrilógiát, ennek az évfordulójára a Weta egy speciális videóval kedveskedett a rajongóknak. Megtekinthetitek itt:
RINGS 10 YEAR ANNIVERSARY!

Határoló

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

máj. 5. (vasárnap), 17:36:18
Tolkien Tábor 2024 – Szilmaril: A hősök útján

márc. 22. (péntek), 12:05:42
Tolkien Nap 2024 és Tolkien Olvasás Napja

feb. 9. (péntek), 12:21:31
Megjelent a Lassi Laurië 2024. téli száma

jan. 3. (szerda), 15:43:38
J. R. R. Tolkien 132. születésnapja

dec. 24. (vasárnap), 09:00:00
Karácsony 2023

nov. 15. (szerda), 10:46:23
Megjelent magyarul a Númenor bukása!

szept. 2. (szombat), 11:36:57
Ötven éve hunyt el J. R. R. Tolkien

aug. 20. (vasárnap), 16:12:37
Megjelent a Lassi Laurië 2023 júliusi száma

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .