. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Hírmondó

Aktuális hírek | Hírarchívum

"Sólymok szállongtak örökkön e titkos rejtek száján ki-be, mélyfúró szemük áthatotta a tengertávolt, csakígy a világ legsötétebb szakadékmélyéig elhatolt a hegyek szurdokain. Ezek hordták neki a híreket mindenünnét mindenekről, és alig volt, amit ő meg ne tudott volna..."
(AZ ELVESZETT MESÉK KÖNYVE)

Utolsó hír

Határoló

.: Elijah Wood A Hobbitban? (Spoiler!) :.
2011. jan. 9. (vasárnap), 20:00:49 - Gandalf


A legfrissebb információk szerint Elijah Wood is szerepelhet A Hobbitban. Ezt hivatalosan még nem erősítették meg, de a TheOneRing.net szerint megalapozott lehet az értesülés. Hogy hogyan hozzák vissza Wood-ot az új filmekbe?

SPOILER KEZDŐDIK!
Bár korábban még arról pletykáltak, hogy a filmek narrátora az öreg Bilbó (Sir Ian Holm) lehet, a friss pletykák szerint Frodó (Elijah Wood) lesz az, akivel együtt részesei lehetünk a fiatal Bilbó (Martin Freeman) kalandjainak. Frodó vagy öreg bácsikája elbeszéléséből, vagy a Nyugatvégi Piros Könyvből olvasva ismeri meg A Hobbit történetét, így ez adna egy narratív keretet a két filmnek.
SPOILER VÉGE!

Forrás: TheOneRing.net

Határoló

.: A Warner átvette a nemzetközi forgalmazást :.
2011. jan. 7. (péntek), 16:47:31 - Gandalf


Módosították a filmstúdiók A Hobbit forgalmazásával kapcsolatos megállapodását. Az új szerződés szerint a Warner Brothers-é lett a nemzetközi mozis és videós (DVD, Blu-ray) forgalmazás joga, míg a Metro-Goldwyn-Mayer-nél a nemzetközi televíziós sugárzás licensze maradt csak meg.

Forrás: A stúdiók hivatalos közleménye.

Határoló

.: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2011. - EGY RÉG VÁRT ÜNNEPÉLY :.
2011. jan. 1. (szombat), 14:45:53 - Gandalf


A Magyar Tolkien Társaság hagyományainak megfelelően - immár 9. alkalommal J. R. R. Tolkien professzor életműve előtt tisztelegve - 2011. január 8-án, Tolkien 119. születésnapja alkalmából ismét nagyszabású rendezvényt szervezünk. Az esemény az év legnagyobb ünnepe lesz mindazok számára, akik szeretik Középföldét, azaz A Gyűrűk Ura, A Szilmarilok és A Hobbit világát, vagy aki csak úgy általában tiszteli Középfölde megálmodójának életművét! Mindenkit várunk szeretettel, azokat is, akik csupán felületesen ismerik ezt a világot, hisz ez a nap bárki számára remek szórakozást nyújt, családi programjaink kicsiknek és nagyoknak is szólnak!

Ezúttal, A Hobbit-filmek nemsokára elkezdődő forgatásának okán, a Magányos Hegyhez vezető utazást választottuk témának. Mert a Megye és a Magányos Hegy között hosszú és veszélyes út vezet, erdőkön, hegyeken, még lakott vagy már régen kihalt országokon át, mindenki találhat magának egy kalandot, amelyet felidézhet majd egy kandalló lángja mellett.

Forrás és a további részletek, tudnivalók:
Tolkien.hu

Határoló

.: Áldott Ünnepeket! :.
2010. dec. 24. (péntek), 23:09:58 - Gandalf




Határoló

.: Filmes rövidhírek :.
2010. dec. 23. (csütörtök), 20:33:27 - Gandalf


Egyelőre úgy tűnik, nem lesz Karácsonyig újabb hivatalos bejelentés A Hobbit szereposztásáról, ezért három kisebb hírrel kívánok mindenkinek előre is Áldott Ünnepeket!
  • Ahogy az várható volt, befejeződött a Metro-Goldwyn-Mayer újrastrukturálása. December huszadikán jelentették be, hogy a filmstúdió "feltámadt halottaiból", és ismét elkezdhet filmeket gyártani. (Forrás: MGM-közlemény)
  • Legolas is szerepelhet A Hobbitban - legalább is Orlando Bloom ezt állítja. Hivatalos bejelentés erről még nem érkezett. (Forrás: Deadline Hollywood)
  • 75 szöveges szerep van a két filmben összesen, a 75-ből negyvenet "külföldiek" (értsd: nem új-zélandiak) játszhatnak - erre adott engedélyt az ottani hivatal. (Forrás: Radio New Zealand)

Határoló

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

máj. 14. (kedd), 15:38:53
Itt a Hatalom Gyűrűi 2. évad első ízelítője

máj. 10. (péntek), 16:22:03
Újabb filmek Jacksonék közreműködésével

máj. 5. (vasárnap), 17:36:18
Tolkien Tábor 2024 – Szilmaril: A hősök útján

márc. 22. (péntek), 12:05:42
Tolkien Nap 2024 és Tolkien Olvasás Napja

feb. 9. (péntek), 12:21:31
Megjelent a Lassi Laurië 2024. téli száma

jan. 3. (szerda), 15:43:38
J. R. R. Tolkien 132. születésnapja

dec. 24. (vasárnap), 09:00:00
Karácsony 2023

nov. 15. (szerda), 10:46:23
Megjelent magyarul a Númenor bukása!

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .