. .

VÖLGYZUGOLY


MAGYAR TOLKIEN OLDALAK

. .
. .   . .
Főmenü

Magyar Tolkien Társaság


Partnerek

.

Hírmondó

Aktuális hírek | Hírarchívum

"Sólymok szállongtak örökkön e titkos rejtek száján ki-be, mélyfúró szemük áthatotta a tengertávolt, csakígy a világ legsötétebb szakadékmélyéig elhatolt a hegyek szurdokain. Ezek hordták neki a híreket mindenünnét mindenekről, és alig volt, amit ő meg ne tudott volna..."
(AZ ELVESZETT MESÉK KÖNYVE)

Utolsó hír

Határoló

.: McKellennek tetszik az első film nyersvágása :.
2012. máj. 12. (szombat), 15:54:53 - Gandalf


Miközben még javában folyik A Hobbit forgatása, ezzel párhuzamosan már elkezdődtek az utószinkronizálások is. Sir Ian McKellen egy új-zélandi tévének nyilatkozva elárulta: a forgatások során, egy-egy jelenet alapján nem kaphatott még teljes képet a készülő filmről. Most azonban, hogy ő is elkezdte az utószinkronos felvételeket, már lehetősége volt az első rész nyersvágását látni, és így összeállt számára a teljes történet. A film korai, félkész verziója nagyon tetszett neki. Külön kiemelte Martin Freeman Bilbó-alakítását, a törpöket és a csodás tájakat. Az utószinkron mellett azonban Gandalfnak is jut még forgatni való - derült ki a színész twitter-csatornájáról.

Határoló

.: A hangzásban is forradalmi újításra készül Peter Jackson :.
2012. máj. 6. (vasárnap), 15:19:26 - Gandalf


Nem csak a képi világában (48 fps, 5k, 3D) akar technikai újítást Peter Jackson: A Hobbit a hangzásával is forradalmat csinálna. A hagyományos Dolby Sorround helyett ugyanis a 64 hangsugárzóval tökéletes térbeli élményt nyújtó Dolby Atmos technikára épülnek a filmek. A bejelentést itt olvashatjátok angolul, a technikáról pedig itt tudhattok meg többet magyar nyelven.

Határoló

.: Levetítettek egy 10 perces összeállítást a CinemaCon-on! :.
2012. ápr. 28. (szombat), 15:41:14 - Gandalf


A CinemaCon rendezvényén több más blockbuster-film mellett A Hobbit is bemutatkozott. Peter Jackson egy félkész jelenetekből összeállított 10 perces videót készített az eseményre, melyet a hagyományos 24 képkocka per másodperces sugárzás helyett a technikai újításnak számító 48 képkocka per másodperces sebességgel vetítettek le az élethű látvány kedvéért.

A kritikusok meglepő módon vegyes szájízzel fogadták az újszerű képi megjelenést: sokuk szerint hiányzott a megszokott szűrt, fátyolos filmlátvány, a mozi illúziója. A túl éles és steril jelenetek többek szerint egy nagy felbontású videoklipre emlékeztettek inkább. Akiket lenyűgözött a látvány, még ők is óvatosan fogalmaztak: szerintük a közönséget erősen megoszthatja majd ez a technológia.

Peter Jackson az Entertainment Weekly-nek nyilatkozva utólag elismerte, hogy elsőre szokatlan lehet a látvány, de ez a teljes filmeknél már néhány perc után fel sem fog tűnni, ha beszippant magába a világ és a történet. Kihangsúlyozta azt is, hogy a levetített anyagok még nincsenek teljesen készen, sokuknál a vizuális effektek is hiányoztak, és még mind át fognak esni egy digitális szín- és fényerősség-módosításon.

És mi mindent láthattak a filmből a szerencsések? A kiszivárgott hírekből összeállítottam egy SPOILER-es beszámolót (forrásnak a TheOneRing.net és a Herr-der-Ringe-Film.de írásait felhasználva), ezt elolvashatjátok ide kattintva:

A 2012-es CinemaCon-on levetített 10 perces összeállítás A Hobbitból (SPOILER!)

Határoló

.: Conan Stevens lesz Bolg - FRISS: John Rawls lesz Azog :.
2012. ápr. 24. (kedd), 22:34:19 - Gandalf


A TheOnering.net interjút készített Conan Stevens-szel, aki a korábbi hivatalos bejelentés szerint Azog szerepét kapta meg tavaly. Kiderült azonban, hogy Conan tulajdonképpen Azog fiát, Bolgot alakítja A Hobbitban. Azt azonban most sem tudni még, hogy Azog sorsa mi lett: a két ork-karaktert összeolvasztották a filmekben az egyszerűség kedvéért, vagy pedig mindkét szerepet ő alakíthatja majd? Esetleg valaki más egy új Azog lett amiatt, hogy ő Bolg lett?
(Hasonló kérdés merült fel annak idején Ryan Gage kapcsán is, amikor megkapta Alfrid szerepét - nem lehetett tudni, hogy a korábban ráosztott Drogó-szerepet ennek ellenére megtarthatta-e.)

A beszélgetést elolvashatjátok itt:
Exclusive: Conan Stevens chats with TORn

FRISSÍTÉS:
Azog és Bolg is szerepelni fog a filmekben, a legfrissebb hírek szerint Azog szerepét John Rawls vette át!

Forrás: HdRF.de

Határoló

.: Luke Evans: Filmtörténetet írunk! :.
2012. ápr. 22. (vasárnap), 17:34:46 - Gandalf


Luke Evans (Bard) interjút adott a Collider-nek. A beszélgetés során a színész többek között azt is elmesélte, hogy annak idején mennyire irigykedett A Gyűrűk Ura szereplőgárdájára, mennyire megtisztelő A Hobbiton dolgozni, és hogy milyen jól néz ki a film 48 képkocka per másodperc sebességgel és 3D-ben. A teljes (egyébként abszolút spoiler-mentes) interjút elolvashatjátok itt:

Luke Evans Talks THE HOBBIT

Határoló

.
Gyorsmenü

Legfrissebb hírek

máj. 14. (kedd), 15:38:53
Itt a Hatalom Gyűrűi 2. évad első ízelítője

máj. 10. (péntek), 16:22:03
Újabb filmek Jacksonék közreműködésével

máj. 5. (vasárnap), 17:36:18
Tolkien Tábor 2024 – Szilmaril: A hősök útján

márc. 22. (péntek), 12:05:42
Tolkien Nap 2024 és Tolkien Olvasás Napja

feb. 9. (péntek), 12:21:31
Megjelent a Lassi Laurië 2024. téli száma

jan. 3. (szerda), 15:43:38
J. R. R. Tolkien 132. születésnapja

dec. 24. (vasárnap), 09:00:00
Karácsony 2023

nov. 15. (szerda), 10:46:23
Megjelent magyarul a Númenor bukása!

. .
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak
© 2000 Gandalf, Dúalon
. .